Aan de reeks "interim management: lessen uit de praktijk” geven we een vervolg met een interactieve formule. Op vrijdagmiddag 27 oktober organiseren we een editie waarin Bert Timmerman over zijn ervaringen vertelt als interim manager bij Nieuw Unicum en de inzichten deelt die hij hierin heeft opgedaan.
Wij nodigen je van harte uit voor een interactieve Pallassessie op vrijdag 3 november a.s. waarin het boek "Als een vlieg in het spinnenweb - anders omgaan met dementie" van Mark Smit vertrekpunt voor de dialoog is.
Zomer 2023, een moment om bij stil te staan. Turbulente tijden, in brede maatschappelijke zin. De wereld beweegt, zelfs Rutte stopt....... Ook de zorg is complex, uitdagend en volop in beweging. De arbeidsmarkt is compleet veranderd; was het eerst de klant die te kiezen had, dan is dat nu de kandidaat die bepaalt en overal kan werken. Mooie uitdagingen, waar wij de zorg graag bij helpen met onze diensten op het gebied van werving en selectie, interim-management en leiderschapsontwikkeling.
Op 12 mei jl. was er een interactieve Pallassessie waarin het boek "Roeien met de riemen die je hebt....." van Harry van de Beek vertrekpunt voor de dialoog was.
Samenwerken in de keten. Ieder vanuit zijn eigen vakmanschap en aandachtsgebied. Het is wat Astrid Booij-Liewers, kopvrouw van Movimento, essentieel acht voor het verbeteren van de zorg – en wat ten grondslag ligt aan de relatie met Acvita Zorg. “Als je de ander daarop durft te vertrouwen, dan kun je elkaar versterken.”
In gesprek met: Astrid Booij-Liewers
Jan-Willem Bedeaux nam deel aan intervisie voor bestuurders bij Movimento. Samen met Wilgard van Lee, een van onze intervisiebegeleiders, gaat hij in gesprek over het belang van intervisie en de meerwaarde daarvan voor de dagelijkse praktijk van bestuurders. ‘Het gaat echt om de gezondheid van bestuurders’, zegt Jan-Willem.
In gesprek met: Jan-Willem Bedeaux en Wilgard van Lee
Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? Bas Brekelmans richtte samen met zijn partner Sanne Pheninckx Kameraet op, een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking, die in april van dit jaar zijn deuren opende.
In gesprek met: Bas Brekelmans
Fusie en samenwerking in de zorg, zorgvuldig bewegen tussen regelgeving en praktijk
Dat het zorgveld volop in beweging is en blijft, bleek uit de vraag naar en de interesse voor het thema fusie en samenwerking. Veel leiders in het netwerk van Movimento gaven aan een themabijeenkomst over dit onderwerp graag bij te wonen. Ondanks het uitstel, als gevolg van de corona-jaren, was het Movimento’s tweede Pallas Café, op 20 september jl. afgeladen vol en konden de juristen van Nysingh rekenen op een aandachtig gehoor, veel vragen en interessante casussen.
Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met mensen uit de zorg om te horen wat hen opvalt en hun ideeën voor vernieuwing te beluisteren. Rosanne Peuscher werkte ruim acht jaar als tropenarts in de binnenlanden van Suriname, keerde in 2020 noodgedwongen terug naar Nederland en werd manager behandeldienst bij Brentano. Na haar terugkomst ervoer ze grote contrasten tussen haar werk daar en hier. Wat viel haar op?
In gesprek met: Rosanne Peuscher
Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? René Baljon is sinds 2020 directeur van thuiszorgorganisatie Blinkers dat gebruik maakt van een uniek platform om de vraag naar en het aanbod van zorg beter op elkaar af te stemmen.
In gesprek met: René Baljon
Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? Lucian van Heumen richtte samen met zijn partner Ingeborg het Elzeneindhuis op, een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking vanuit een nieuw gedachtegoed: SlowCare.
In gesprek met: Lucian van Heumen
In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Remco Bakker was een van hen: ‘Ik was heel erg overtuigd van de urgentie dat nieuw leiderschap nodig was. Wat ik heel belangrijk vond: Pallas was niet alleen een leergang, maar echt een beweging die in gang werd gezet.’
In gesprek met Remco Bakker.
In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Nicolette Engbers was een van hen: ‘Ik was op zoek naar lotgenoten, mensen die ook bereid waren om op een andere manier naar leiderschap te kijken en daarmee ook naar de zorg.’
In gesprek met Nicolette Engbers.
Op 2 februari jl. hebben we parallel in drie groepen van 10 tot 15 interim-managers, allen werkzaam in de sectoren zorg en welzijn op bestuurlijk of (project)managementniveau, ervaringen uitgewisseld aan de hand van drie thema’s: de consequenties van de pandemie voor de werkwijze en rollen van interim-managers, de toekomst van hybride werken en de kansen om de continuïteit en kwaliteit van zorg (personeel) te waarborgen.
In dit artikel een impressie van de bevindingen uit de drie groepsgesprekken.
In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Jean Paul Gebben, toen nog burgemeester van Renkum, was een van hen: ‘Vraag me niet hoe: ik ben burgemeester en heb niets met zorg, maar toch ging ik ernaar toe.’
In gesprek met Jean Paul Gebben.
©2023 Movimento. Alle rechten voorbehouden.
Privacyverklaring