Header Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 4

Samenwerken in de keten. Ieder vanuit zijn eigen vakmanschap en aandachtsgebied. Het is wat Astrid Booij-Liewers, kopvrouw van Movimento, essentieel acht voor het verbeteren van de zorg – en wat ten grondslag ligt aan de relatie met Acvita Zorg. “Als je de ander daarop durft te vertrouwen, dan kun je elkaar versterken.”

In gesprek met: Astrid Booij-Liewers

Foto_Jan-Willem_Bedeaux Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 8

Jan-Willem Bedeaux nam deel aan intervisie voor bestuurders bij Movimento. Samen met Wilgard van Lee, een van onze intervisiebegeleiders, gaat hij in gesprek over het belang van intervisie en de meerwaarde daarvan voor de dagelijkse praktijk van bestuurders. ‘Het gaat echt om de gezondheid van bestuurders’, zegt Jan-Willem.

In gesprek met: Jan-Willem Bedeaux en Wilgard van Lee

Foto_Bas_Brekelmans Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 11

Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? Bas Brekelmans richtte samen met zijn partner Sanne Pheninckx Kameraet op, een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking, die in april van dit jaar zijn deuren opende.

In gesprek met: Bas Brekelmans

Annette_Visser Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 1

Het team van Movimento groeit.

Per september is Annette Visser bij ons begonnen als Recruitment Assistant, welkom Annette!  

“Met trots mag ik mededelen dat ik per 12 september ben gestart als Recruitment Assistant bij Movimento.

Movimento is voor mij, als vierdejaars HR-student, dé plek om mijn theoretische kennis toe te passen binnen een organisatie die actief bezig is met nieuw leiderschap, het verbinden van ambitieuze leiders aan organisaties en een passie heeft voor zorg en welzijn. Ik kijk uit naar deze periode en hoop mij verder te ontwikkelen binnen het HR vak.

Bedankt Movimento voor deze kans!”

Foto_Pallascafe_20092022 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 9

Fusie en samenwerking in de zorg, zorgvuldig bewegen tussen regelgeving en praktijk

Dat het zorgveld volop in beweging is en blijft, bleek uit de vraag naar en de interesse voor het thema fusie en samenwerking. Veel leiders in het netwerk van Movimento gaven aan een themabijeenkomst over dit onderwerp graag bij te wonen. Ondanks het uitstel, als gevolg van de corona-jaren, was het Movimento’s tweede Pallas Café, op 20 september jl. afgeladen vol en konden de juristen van Nysingh rekenen op een aandachtig gehoor, veel vragen en interessante casussen.

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 11

Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met mensen uit de zorg om te horen wat hen opvalt en hun ideeën voor vernieuwing te beluisteren. Rosanne Peuscher werkte ruim acht jaar als tropenarts in de binnenlanden van Suriname, keerde in 2020 noodgedwongen terug naar Nederland en werd manager behandeldienst bij Brentano. Na haar terugkomst ervoer ze grote contrasten tussen haar werk daar en hier. Wat viel haar op?

In gesprek met: Rosanne Peuscher

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 12

Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? René Baljon is sinds 2020 directeur van thuiszorgorganisatie Blinkers dat gebruik maakt van een uniek platform om de vraag naar en het aanbod van zorg beter op elkaar af te stemmen.

In gesprek met: René Baljon

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 10

Het zorglandschap verandert ingrijpend. Organisaties staan voor de uitdaging om nieuwe vormen te vinden om aan de zorgvraag te voldoen en maatwerk te leveren die recht doet aan cliënten, patiënten en medewerkers. Movimento gaat in gesprek met initiatiefnemers achter vernieuwende zorgconcepten om te horen wat hen beweegt. Waarom werden zij zorgondernemer en op welke zorgvragen is hun initiatief een antwoord? Lucian van Heumen richtte samen met zijn partner Ingeborg het Elzeneindhuis op, een kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking vanuit een nieuw gedachtegoed: SlowCare.

In gesprek met: Lucian van Heumen

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 11

In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Remco Bakker was een van hen: ‘Ik was heel erg overtuigd van de urgentie dat nieuw leiderschap nodig was. Wat ik heel belangrijk vond: Pallas was niet alleen een leergang, maar echt een beweging die in gang werd gezet.’

In gesprek met Remco Bakker.

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 8

In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Nicolette Engbers was een van hen: ‘Ik was op zoek naar lotgenoten, mensen die ook bereid waren om op een andere manier naar leiderschap te kijken en daarmee ook naar de zorg.’

In gesprek met Nicolette Engbers.

Screenshot Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 7

Op 2 februari jl. hebben we parallel in drie groepen van 10 tot 15 interim-managers, allen werkzaam in de sectoren zorg en welzijn op bestuurlijk of (project)managementniveau, ervaringen uitgewisseld aan de hand van drie thema’s: de consequenties van de pandemie voor de werkwijze en rollen van interim-managers, de toekomst van hybride werken en de kansen om de continuïteit en kwaliteit van zorg (personeel) te waarborgen.

In dit artikel een impressie van de bevindingen uit de drie groepsgesprekken.

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 7

In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Jean Paul Gebben, toen nog burgemeester van Renkum, was een van hen: ‘Vraag me niet hoe: ik ben burgemeester en heb niets met zorg, maar toch ging ik ernaar toe.’

In gesprek met Jean Paul Gebben.

Afbeelding_Podcast Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 2

In het kader van het gelijknamige programma voor leiders in zorg en welzijn van Movimento en Broosz, is de tweede aflevering van de podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren live! Ditmaal met de titel: Wil je het goede doen? Stop met managementdenken. In deze aflevering gaat Tim Hirschler van Broosz in gesprek met collega Jan Smit. Jan zet zich al ruim 20 jaar in om vernieuwers in het sociaal- en publiek domein te ondersteunen op hun weg naar een meer humane manier van organiseren.

Movimento-Beweging-in-Leiderschap_500 Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 10

In januari 2015 startte Movimento vanuit de Pallascommunity met een leergang voor collectief leiderschap in de zorg. Dit jaar gaan we in gesprek met de deelnemers en procesbegeleiders van toen. Hoe heeft hun visie op leiderschap zich ontwikkeld en welke keuzes maakten zij? Patricia Esveld was een van hen: ‘Pallas is een van de weinige leiderschapsprogramma’s geweest waarin je letterlijk kon ervaren: hoe voelt dit voor mij? Waar komen normen en waarden vandaan?’

In gesprek met Patricia Esveld.

Bas_van_Riet_Paap Nieuws - Movimento Zorg

Leestijd: 3

Donderdag 16 september jl. gingen de Pallas Cafés van Movimento weer van start. In de prachtige ambiance van Kasteel Montfoort nam Bas van Riet Paap, bestuurder bij BuurtzorgT, professionals uit zorg en welzijn enthousiast mee in het onderwerp Steward Ownership en hoe dat bij BuurtzorgT vorm krijgt.

Movimento ontmoet BuurtzorgT: Bas van Riet Paap over Steward Ownership in de praktijk.

Pagina 1 van 16

©2023 Movimento. Alle rechten voorbehouden.
Privacyverklaring

030 711 56 11

info@movimento-zorg.nl

Zusterplein 22A, 3703 CB Zeist

vind ons op sociale media: