Programmaleider Mens & Organisatie bij Amstelring (reactietermijn verstreken)


OrganisatieHelicopterview op alle HR-activiteiten in de organisatie.
In staat de kleine dingen te zien om het grote te kunnen doen en visa versa.
Heeft de feeling voor mensontwikkeling en is de verbindende factor hierin.


Amstelring richt zich op verpleeghuiszorg, wijkzorg, dagbesteding, thuiszorg en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking in de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden. Ruim 3.700 medewerkers bieden zorg en ondersteuning aan ruim 2.100 bewoners en 5.000 cliënten die thuis wonen.

De visie van Amstelring
Amstelring staat voor goede zorg, fijn werken en financieel gezond zijn. Leiderschap op locatie en integraal management worden gezien als essentiële voorwaarden voor het realiseren van deze doelen. Vakmensen werken in zelforganiserende teams vormen het hart van de locaties. Om hen optimaal te ondersteunen hanteert Amstelring de principes: dichtbij, ontzorgen, vereenvoudigen. Het doel is te komen tot kleinschalige groepen van bewoners ondersteund door kleinschalige zelforganiserende teams.

Amstelring wil loskomen van expertises verdeeld in afdelingen en overgaan naar integraal en procesgericht werken met behoud van ieders deskundigheid. Het Integraal Serviceteam Amstelring (ISA) vormt de integrale ondersteuning van teams en van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheden ( RVE’n). De Raad van Bestuur (RvB) wordt ondersteund door een concernstaf die strategische en tactische werkzaamheden verricht. Momenteel worden op meerdere plekken in de organisatie thema’s op gebied van HR opgepakt en de wens is er om via de nieuwe functie van Programmamanager Mensontwikkeling overzicht te krijgen en van daaruit richting te geven.

Functieomschrijving

De Programmaleider Mens & Organisatie is regievoerder op verschillende (actuele) HR-thema’s, zoals; salaris, functiehuis, opleiding, werving & selectie, arbeidsmarkt, employerbranding, onboarding en verzuim. Het aanbrengen van een prioritering in de activiteiten en keuze van projecten, in samenspraak met managers en de Raad van Bestuur, om datgene te doen wat Amstelring als organisatie verder brengt op HR gebied.

De Programmaleider Mens & Organisatie heeft een visie op HR en mens- en organisatieontwikkeling en is in staat deze te koppelen aan de vernieuwingen binnen Amstelring. Hij of zij is met nieuw elan en een creatieve inbreng in staat om traditionele verhoudingen te doorbreken en om te buigen tot werkbare vormen en met een helikopterview en organisatiekundig/strategisch inzicht in staat om te komen tot innovatie. Binnen de concernstaf heeft deze persoon een coachende rol en is het aanspreekpunt voor de RvB. Vertegenwoordigt het bestuur in regionale en landelijke overleggen op het gebied van HR.

De Programmaleider Mens & Organisatie is een volwaardig lid van een koersbepalend team dat op een pragmatische wijze projecten oppakt voor de Raad van Bestuur en organisatie breed.

Verbindend

 • De Programmaleider Mens & Organisatie houdt nadrukkelijk contact en voeling in de organisatie en voedt zich met nieuwe tendensen, onder andere vanuit de wet- en regelgeving en door diverse stakeholders. Denkt op een constructieve wijze mee met de RvB over de gewenste richting. Is een sparringpartner door persoonlijkheid, kennis en brede HR-visie. Denkt in oplossingen in plaats van in problemen.

 • Naast een leidende rol in bovenstaande inhoudelijke thema’s, werk je samen op HR-vlak met verschillende disciplines en teams. Zij helpen je om van ‘bedacht naar gedaan’ te komen.

 • In je stijl en werkwijze ben je enthousiast en energiek en vertaal je de visie inspirerend en overtuigend naar anderen en neem je mensen mee in de gekozen richting.

Functie-eisen

De volgende functie-eisen en persoonskenmerken worden gevraagd:

 • Verbindend, innovatief, daadkrachtig en bevlogen.

 • Afgeronde Academische opleiding op het gebied van bijvoorbeeld Bedrijfskunde, HR of Organisatiekunde, of een vergelijkbaar werk/denk niveau.

 • Minimaal 7 jaar ervaring in een eindverantwoordelijke positie, binnen een complexe organisatie, waar veranderingsvraagstukken deel uit maakten van je verantwoordelijkheid

 • Aantoonbare ervaring in het adviseren van bestuur en management en het leiden van projecten.

 • Sterk analytisch vermogen, een pragmatische benadering en trackrecord als het gaat om ‘out of the box ‘te kunnen denken.

 • Coachend en inspirerend.

 • Interesse in en affiniteit met de maatschappelijke ontwikkelingen in de zorg, in staat om in deze dynamiek van de zorgmarkt out-of-the-box concepten/blauwdrukken te bedenken die getuigen van lef, vernieuwing en creativiteit én deze te implementeren.

 • Flexibele instelling en kunnen omgaan met ambiguïteit in relaties en structuren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie van 36 uur per week en 32 uur per week is bespreekbaar.

Standplaats

AMSTERDAM

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen