Voorzitter Cliëntenraad bij Estinea (reactietermijn verstreken)


OrganisatieDe cliëntenraad van Estinea, instelling voor mensen met een beperking, zoekt een nieuwe voorzitter. Ben jij geboeid door de zorg in het algemeen en die voor mensen met een beperking in het bijzonder, ben je een gedreven persoon die graag zijn steentje wil bijdragen aan een betere wereld voor de meest kwetsbaren en ben je ook nog iemand die graag op moderne wijze leiding geeft, dan ben jij de vrouw of man waar Estinea naar op zoek is. De cliëntenraad bestaat uit ouders/vertegenwoordigers én cliënten en onderscheidt zich daarmee van veel andere cliëntenraden. Dat maakt de cliëntenraad tot een dynamische en levendige club mensen met verschillende achtergronden.

De cliëntenraad behartigt de belangen van ruim 900 cliënten van Estinea, die ondersteund worden bij wonen, werken en vrije tijd. Bij Estinea werken ruim 800 medewerkers en zo’n 425 vrijwilligers vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente. Medewerkers van Estinea zetten zich in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. Zij werken vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de lokale samenleving. Om dat mogelijk te maken, werkt Estinea al meer dan twintig jaar met veel succes in zelfsturende teams. De zelfsturende teams hebben slagkracht. Ze maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. Ze nemen initiatieven en werken aan oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Alle aanvullende expertise die de teams nodig hebben is binnen handbereik. De organisatiestructuur is plat en de lijnen zijn kort.

Functieomschrijving

Estinea is op zoek naar een onafhankelijke voorzitter voor de cliëntenraad. Als voorzitter schep je de voorwaarden voor een goede medezeggenschap cliënten. Je bent voorzitter van de vergaderingen. Samen met de ambtelijk secretaris bereid je de vergaderingen voor en stel je conceptadviezen op. Daarnaast vertegenwoordig je de cliëntenraad zowel binnen als buiten de organisatie.

Jouw inbreng

Je bent aantoonbaar goed in samenwerken met en hebt oog voor cliëntraadsleden. Deelnemen aan de cliëntenraad vraagt ervaring met het werken in de gezondheidszorg en je betrokken voelen met de doelgroep. Daarnaast is het van belang dat je bestuurlijk inzicht hebt, bekend bent met de regio’s Achterhoek en Twente en dat je de missie en kernwaarden (Midden in de samenleving, Oprechte aandacht, Vakmanschap en Eigen regie (MOVE)) kan onderschrijven. Je geeft functioneel leiding aan de ambtelijk secretaris en bent contactpersoon voor de coach van de cliënten (LSR) en voor de raad van bestuur.

Functie-eisen

Estinea zoekt een enthousiaste en ondernemende voorzitter die minimaal beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je bent in staat om de belangen van de cliëntenraad te behartigen. Je beschikt over een evenwichtige, doortastende, constructieve en flexibele instelling en hebt zicht op maatschappelijke ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

In de cliëntenraad kun je uitzien naar afwisselend werk in een prettige werksfeer en een mooie, filevrije werkomgeving in de Achterhoek. Het gaat om gemiddeld 1 dagdeel per week, waarbij het meeste werk buiten de schoolvakanties gepland kan worden. Beschikbaarheid op maandag(-avond) is een vereiste. Hiervoor wordt een passende vergoeding geboden.

Om in aanmerking te komen als voorzitter van de cliëntenraad bij Estinea, vragen we je bij start om een verklaring omtrent gedrag. Dit wordt vergoed door Estinea.

Standplaats

AALTEN

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen