2 Locatiemanagers voor Inovum (reactietermijn verstreken)


OrganisatieInovum – een zorgorganisatie in Hilversum en Wijdemeren – is op zoek naar 2 locatiemanagers. Vanuit de verpleeghuizen en het behandel- en adviescentrum levert Inovum verpleeghuiszorg en behandeling. Thuiszorg Inovum biedt thuiszorg, huishoudelijke hulp en dagactiviteiten. De kwaliteit van leven van cliënten verbeteren en/of in stand te houden, dat is het doel van Inovum. Liefdevolle zorg een aandacht voor de cliënten staan hoog in het vaandel.

De organisatie
Inovum ontstond in 2008 uit een fusie van zorginstellingen Loosdrecht en Auxilium Zorg en Welzijn.
Bij Inovum werken zo’n 500 medewerkers. Dit zijn fulltime en parttime krachten, oproep-, uitzend- en vakantiekrachten en stagiaires. Samen met de 300 vrijwilligers zetten zij zich dagelijks in om het leven van de cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor is goede zorg en behandeling natuurlijk een vereiste. De aandacht voor welzijn en welbevinden maakt bij Inovum nét dat verschil.


Inovum herijkte de eerste helft van 2019 de strategie en bijbehorende organisatie-inrichting. Dit heeft geresulteerd in een door de Raad van Toezicht vastgestelde strategie en een door de ondernemingsraad en Centrale Cliënten Raad goedgekeurd voorstel van richting voor de komende 5 jaar. Vakmanschap, multidisciplinariteit, ruimte voor professionals met duidelijke kaders, heldere communicatie, locatiesturing en thuiszorg en present leiderschap zijn daarbij sleutelwoorden.


Wat betekent de herijkte strategie voor de locaties? Voor de intramurale zorg kiest Inovum per locatie voor aansturing door een locatiemanager samen met 2 zorgmanagers. Inovum gaat deze nieuwe managementstructuur in eerste instantie op 2 locaties toepassen: Beukenhof in Loosdrecht, Gooiers Erf in Hilversum en Veenstaete in Kortenhoef. Voor deze locaties is Inovum op zoek naar 2 locatiemanagers. De locaties hebben ieder een eigen zorgaanbod. De sfeer op beide locaties is warm en betrokken.

Functieomschrijving

De functie
Als locatiemanager bij Inovum geef je leiding aan één of meerdere onderdelen van de organisatie en bepaal je mede het strategisch beleid. De locatiemanager is onderdeel van het managementteam en rapporteert direct aan de bestuurder.
Inovum zoekt een interne verbinder met aantoonbare veranderkundige en leidinggevende ervaring. Iemand die keuzes durft te maken en inzet en doorpakt op verbeterpunten en kansen. Een manager die medewerkers kansen biedt om zelforganiserend te zijn en hen daarbij wil faciliteren en ondersteunen. De locatiemanager weet een vertrouwensbasis op te bouwen, waardoor een open cultuur bevorderd wordt. Elkaar aanspreken, uitspreken en afspreken zijn daarbij vanzelfsprekend.

Kerntaken van de locatiemanager
De locatiemanager:

 • Is verantwoordelijk voor kwalitatief en innovatief zorgaanbod in relatie tot welbevinden van de cliënten.

 • Is verantwoordelijk voor de verbindingen en dwarsverbindingen van alle diensten en professionals binnen de organisatie.

 • Bouwt aan een toekomstbestendige en lerende organisatie.

 • Is in staat om zorgmanagers en zorgprofessionals te motiveren en inspireren.

 • Stuurt zorgmanagers en zorgprofessionals resultaatgericht aan om ‘eigenaarschap’ vorm te geven en de zelforganisatie te vergroten.

 • Ziet de talenten van medewerkers en weet deze te benutten en verder uit te bouwen.

 • Is verantwoordelijk voor het (verder) opbouwen en onderhouden van interne en externe relaties, waaronder gemeenten en zorgkantoren.

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau,

 • Managementervaring in een complexe (eind) verantwoordelijke functie,

 • Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot de gezondheidszorg,

 • Kennis van personeelsbeleid,

 • Passie voor de zorg,

 • Coachende leidinggevende, een verbinder, vernieuwer, inspirator en betrokken,

 • Stelt duidelijke kaders,

 • Geeft medewerkers vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling,

 • Weet professionals en afdelingen met elkaar te verbinden en eigenaarschap te beleggen,

 • Resultaatgericht, ondernemend, organisatiesensitief, communicatief sterk en daadkrachtig.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, gewaardeerd in FWG 65. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Inovum heeft de intentie het contract na een jaar te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

Loosdrecht / Hilversum

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen