Manager Zorg bij Huis ter Leede


OrganisatieHuis ter Leede is een kleinschalige woonzorgorganisatie in Leerdam en wijde omgeving die ontstaan is in de jaren ‘70 van de vorige eeuw, vanuit een initiatief van de gezamenlijke kerken en diaconieën in Leerdam en omgeving.

Anno 2019 is Huis ter Leede een gezonde organisatie met ambities. Met tevreden medewerkers die samen met de cliënt en zijn omgeving, het welbevinden van de cliënt inhoud geven. De protestants-christelijke grondslag geeft Huis ter Leede een duidelijk onderscheidende identiteit. Huis ter Leede staat voor: samen, actief, betrokken en midden in de samenleving. Continu wordt er gestreefd naar een verantwoord en vraag gestuurd aanbod van kwalitatief goede, veilige en persoonsgerichte zorg- en servicediensten op het gebied van wonen, leven en welbevinden. Voor iedereen die zorg nodig heeft en vooral voor de groep kwetsbare ouderen die zich thuis voelt bij een christelijke organisatie.

Huis ter Leede doorloopt een fase van ontwikkeling. Dat doen zij samen met de medewerkers, cliënten en partners. Ze bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Vanuit de visie ‘Uw welbevinden, onze zorg’, doen zij er alles aan om cliënten te ondersteunen in wat voor hen waardevol is. Medewerkers nemen en krijgen eigen verantwoordelijkheid, binnen een lerende organisatie. Teams geven zelfstandig invulling aan de dienstverlening aan cliënten binnen gestelde kaders.

Functieomschrijving

De vacature manager zorg ontstaat door het vertrek van de huidige manager.
De manager zorg is onderdeel van het MT en rapporteert direct aan de bestuurder. Het MT bestaat uit: de HEAD, Manager HPO, Manager Zorg en Manager Facilitair en wordt ondersteund vanuit de staf op het gebied van communicatie, beleid, kwaliteit en veiligheid en door een geestelijk verzorger.
Als manager zorg ben je een verbinder en weet je een vertrouwensbasis te creëren met een open cultuur waarin aanspreken, uitspreken en afspreken vanzelfsprekend zijn. Je biedt, op coachende wijze, kansen aan medewerkers om verantwoordelijkheden naar zich toe te trekken en faciliteert en ondersteunt hen daarin. Als manager zorg stimuleer je deze beweging, geef je ruimte en bewaak je tegelijkertijd de kaders. Je gaat voor een duurzame samenwerking, waarbij je de dieper liggende motivatie benoemt en vast houdt. Je maakt heldere keuzes en onderneemt actie op kansen en verbeterpunten.

Directe uitdagingen

 • Bouwen aan een toekomstbestendige en lerende organisatie;

 • Verantwoordelijk voor kwalitatief en innovatief zorgaanbod waarin het welbevinden van de cliënten het uitgangspunt is;

 • Het motiveren, inspireren en resultaatgericht aansturen van teamcoaches en indirect 200 medewerkers om eigenaarschap vorm te geven en zelforganisatie te vergroten; actief bijdragen

 • aan een toekomstbestendige organisatie, waarin teamcoaches/-leiders meer ruimte krijgen voor eigen verantwoordelijkheid;

 • Verantwoordelijk voor (verder) opbouwen en onderhouden van relaties en samenwerking met gemeenten, zorgkantoren en andere ketenpartners, waaronder ziekenhuizen en andere zorgorganisaties in de regio;

 • Actief kennis nemen van en anticiperen op wet- en regelgeving en de vertaalslag maken naar de organisatie met duidelijke kaderstellingen.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau met managementervaring in een complexe (eind) verantwoordelijke functie in de zorgsector;

 • Je hebt een afgeronde managementopleiding op ten minste HBO niveau;

 • Je hebt ervaring in de VVT sector of de gehandicaptenzorg;

 • Je hebt ervaring met zelfsturing en het (laag in de organisatie) beleggen van eigenaarschap;

 • Je hebt ervaring met veranderende en lerende organisaties;

 • Je bent gedreven, inspirerend en innovatief en draagt de ouderenzorg een warm hart toe;

 • Je hebt gevoel voor verhoudingen en bent kritisch en betrokken;

 • Je bent actief lid van een kerkgenootschap gelieerd aan de protestants-christelijke signatuur van Huis ter Leede.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, gewaardeerd in FWG 65. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. De intentie wordt uitgesproken te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

Leerdam

Solliciteren

Voor de werving en selectie van deze belangrijke functie werkt Huis ter Leede samen met Movimento.
Een ACT meting, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag en het natrekken van referenties maken onderdeel uit van de procedure.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Xandra Meijerink via xandra@movimento-zorg.nl of 06-41262795. Jouw sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur via de sollicitatiemogelijkheid op de website van Movimento: www.movimento-zorg.nl. Reageren kan tot uiterlijk 8 september 2019.

Planning

 • Selectiegesprekken met Movimento vinden plaats van 9 tot en met 16 september

 • Gesprekken met de selectiecommissie van Huis ter Leede vinden plaats op 19 september

 • Gesprekken met de adviescommissie van Huis ter Leede vinden plaats op 24 september

Klik hier om te solliciteren

Delen