Manager Bedrijfsvoering (Regio Noord) bij Stichting Milo (reactietermijn verstreken)


OrganisatieStichting Milo is een zelfstandig behandelcentrum voor ondersteunde communicatie, dat zorg en ondersteuning verleent aan kinderen, jongeren en volwassenen met communicatief meervoudige beperkingen. In Nederland zijn ongeveer 500.000 personen die als gevolg van een operatie, ziekte, stoornis of ongeval zich niet meer kunnen uiten in de vorm van spraak, gelaatsuitdrukking, gebarentaal of schrift. Voor deze personen en hun naaste omgeving ontwikkelt Stichting Milo unieke en passende oplossingen, die gericht zijn op Ondersteunde Communicatie (OC) waarbij twee of meer partijen samenwerken om intentioneel en gericht kennis of informatie uit te wisselen, ongeacht de manier waarop dat wordt gerealiseerd. Bij Ondersteunde Communicatie (OC) gaat het om vormen, methoden, technische oplossingen of hulpmiddelen waarbij alle zintuigen en uitingsvormen elkaar kunnen vervangen en ondersteunen.

Kenmerkend voor Stichting Milo is dat er transcategoriaal en multidisciplinair wordt gewerkt in plaats van doelgroep- of handicap specifiek. Het individu en zijn sociale omgeving staan centraal en er wordt vanuit behoeften en mogelijkheden gezocht naar de best passende communicatie ondersteuning. Stichting Milo organiseert haar diensten aanvullend en ondersteunend in samenwerking met alle betrokkenen in zorg en onderwijs en richt zich sterk op empowerment van het netwerk. De werkwijze zorgt ervoor dat specialistische kennis bijeen wordt gebracht, verder wordt ontwikkeld en beter toegankelijk is.
Stichting Milo werkt landelijk en biedt kwalitatief hoogwaardige zorg en ondersteuning tegen zo laag mogelijke kosten in de directe leefomgeving van de cliënt aan. Om dit mogelijk te maken heeft Stichting Milo een flexibel organisatiemodel met één locatie in Schijndel. Stichting Milo is ervan overtuigd dat door een bedrijfsmatige en ondernemende aanpak er betere zorg tegen lagere kosten aan de cliënt geboden kan worden.

De organisatie is de afgelopen jaren hard gegroeid en ook naar de toekomst toe is Stichting Milo ambitieus. Om de ambities waar te kunnen maken is Stichting Milo op zoek naar twee managers bedrijfsvoering, één voor de regio Noord-Nederland en één voor de regio Zuid-Nederland, die de organisatie verder helpen op weg naar een nog efficiëntere bedrijfsvoering, waarin professionals goed worden ondersteund en de cliënt de beste zorg wordt geboden.

Functieomschrijving

Als manager bedrijfsvoering ben je in brede zin verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het resultaat van de regio Noord.
De regio's Noord en Zuid zijn verdeeld vanaf de lijn: Goeree-Overflakkee tot Nijmegen (met uitzondering van Amsterdam).

Je bent als geen ander in staat om de dienstverlening in jouw regio zodanig in te richten dat bestaande cliënten graag voor hele lange tijd met Milo in contact zijn, nieuwe cliënten de weg naar Milo weten te vinden en de beste zelfstandig gevestigde behandelaren zich duurzaam aan Milo willen verbinden en geboeid zijn.

In jouw regio werk je actief samen en vorm je een team met behandelcoördinatoren en een netwerk van zelfstandig gevestigde behandelaren. Binnen het team is sprake van duaal leiderschap met een of meer behandelcoördinatoren. Daarin zijn de behandelcoördinatoren eigenaar en inhoudelijk verantwoordelijk voor individuele cliënttrajecten en is de manager bedrijfsvoering verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de regio. Gezamenlijk bepalen en bewaken jullie de goede naam van de organisatie en praktijkvoering.

In jouw handelen staat kwaliteit centraal en in goede samenspraak met je team bepaal en bewaak je de kwaliteit van de dienstverlening en de kaders van de bedrijfsvoering. Je weet mensen te binden, te boeien en aan te spreken en vanuit die kracht motiveer je mensen om zich blijvend te ontwikkelen.
Je bent een ondernemende manager, die buiten gebaande paden denkt en treden kan, continue op zoek naar mogelijkheden om jouw regio verder te ontplooien en uit te bouwen met passende en innovatieve vormen van doelmatige dienstverlening, waarbij omzet met een verantwoord rendement én kwaliteit van zorg als baken nooit uit het zicht geraken. Marktontwikkelingen en trends herken je tijdig en kun je vertalen naar uitdagende beleidsvoorstellen waardoor Stichting Milo passend kan inspelen op deze trends en hun ontwikkeling strategisch kan beïnvloeden. Je bent analytisch en cijfermatig sterk, werkt vanuit een gedegen jaarplan en zoekt actief naar de grenzen van het productieplafond binnen een verantwoorde bedrijfsvoering. De manager bedrijfsvoering rapporteert rechtstreeks aan de bestuurder.

Functie-eisen

  • Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau met kennis van zaken rondom bedrijfsvoering, organisatie-inrichting, aangevuld met ervaring in een vergelijkbare complexe en verantwoordelijke functie;

  • Je hebt voldoende empathie om overzicht en inzicht te verwerven in zowel de zorg- en ondersteuningsbehoeften van mensen met communicatief meervoudige beperkingen en hun sociale omgeving als in het taxeren, organiseren en beheren van wat daarvoor qua bekostiging mogelijk is;

  • Je bent gedreven, een stevige sparringpartner, een inspirator en vernieuwer;

  • Je bent in staat om zorg te dragen voor een blijvend lerend proces en weet alle andere stakeholders daar ook van te overtuigen;

  • Je hebt bewezen ervaring in het hanteren en bewaken van de PDCA-cyclus en het inzetten van de juiste competentiemix in trajecten;

  • Je bent analytisch heel sterk en gewend om te werken aan en vanuit een gezamenlijk opgesteld regio-/jaarplan waar je actief en anticiperend op (bij)stuurt en waarover je rapporteert aan de bestuurder;

  • Actief uitdagen van het bestuur/management en zorginkoop met als doel om vooruit te stappen;

  • Je geeft ruimte en vertrouwen, weet daarbij duidelijke kaders te stellen en kan professionals en afdelingen met elkaar verbinden;

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, gewaardeerd in FWG 65 van de CAO Gehandicaptenzorg. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. De intentie wordt uitgesproken om te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

Flexibele werkplek

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen