Senior manager Dokterswacht Friesland (reactietermijn verstreken)


Organisatie


Dokterswacht Friesland verleent ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen professionele huisartsenzorg aan inwoners van Friesland. Het is een organisatie van en voor Friese huisartsen en verleent spoedeisende hulp die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. De zorg is goed bereikbaar en van een goede kwaliteit. Vanuit de overtuiging dat hoogwaardige zorg niet bestaat zonder toewijding en dat voor ieder probleem een oplossing is, worden 285 aangesloten praktijken door 185 gepassioneerde medewerkers vanuit 5 regionale huisartsenposten en 1 triagecenter ondersteund. Hiermee behoort Dokterswacht Friesland tot de grotere Huisartsen Diensten Structuren van Nederland.

Dokterswacht Friesland maakt onderdeel uit van de holding Dokterszorg Friesland. Samen met huisartsen en (keten)partners ontwikkelt zij moderne diensten en producten die huisartsen ondersteunen en ontzorgen. Het gaat hierbij om kwaliteit en nascholing van huisartsen (Doktersacademie Friesland), spoedhuisartsgeneeskundige zorg in de avond, nacht en weekenden (Dokterswacht Friesland), ondersteunende diensten aan huisartsen op het gebied van praktijkvoering, praktijkovername en zorgvernieuwing (Doktersdiensten Friesland) en multidisciplinaire zorgprogramma’s voor chronische patiënten (Ketenzorg Friesland). Alle onderdelen worden aangestuurd door een manager en zijn ingericht als Resultaat Verantwoordelijke Eenheid met bevoegdheden en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie.
Voor Dokterswacht Friesland zijn we op zoek naar een stevige manager die medewerkers weet te motiveren en te ontwikkelen binnen een context van kwalitatief goede zorg met een gezonde bedrijfsvoering.

Functieomschrijving

Als manager Dokterswacht ben je verantwoordelijk voor het resultaat en de kwaliteit van de dienstverlening van Dokterswacht. Je bent in de lijn verantwoordelijk voor 185 medewerkers, verdeeld over 5 regionale huisartsenposten en een triagecenter. Samen met je managementteam, dat bestaat uit 2 clustermanagers, 2 managers triagecenter(duofunctie) en een adviseur kwaliteit en beleid, geef je planmatig richting en sturing aan de organisatie. Vanuit de holding is ondersteuning op het gebied van ICT, HR, financiën, facilitaire zaken en communicatie.
De organisatie bevindt zich in een dynamische omgeving waarbinnen je de juiste balans zoekt tussen het invullen van de wensen en behoeften van huisartsen, medewerkers, patiënten en een gezonde bedrijfsvoering. Systemen en processen zijn dusdanig ingericht dat ingespeeld kan worden op wendbaarheid en flexibiliteit en medewerkers worden door jou actief bewogen om probleemoplossend en besluitvaardig te handelen.
Als manager snap je dat het de mensen zijn die uiteindelijk bepalen of de dienstverlening wordt gewaardeerd en of resultaten worden behaald. Daarom is richting geven en faciliteren kenmerkend voor jouw stijl van managen. In jouw handelen staat leren en ontwikkelen van mensen centraal en daarin kun je aanspreken op afspraak is afspraak en resultaten. De manager Dokterswacht maakt onderdeel uit van het managementteam van Dokterszorg dat bestaat uit collega managers van de andere eenheden, de manager bedrijfsvoering, de controller en de bestuurder.

Functie-eisen

 • Je combineert ruime ervaring als manager met relevante (management)opleidingen op academisch niveau;

 • Je hebt ervaring opgedaan binnen vergelijkbare organisaties waarin de PDCA-cyclus centraal staat in de systemen, de processen en het handelen;

 • Je hebt aantoonbaar ervaring met verandertrajecten in een complexe omgeving, met inhoudelijke professionals en diverse stakeholders;

 • Je hebt ervaring met het leidinggeven aan leidinggevenden;

 • Je bent een inspirerend en verbindend leider die voor een ieder in de organisatie zichtbaar en dichtbij is;

 • Je weet op verschillende niveaus draagvlak te creëren, complexe vraagstukken te analyseren en oplossingsrichtingen te formuleren;

 • Ervaring met de zorg en bij voorkeur de eerstelijnszorg is een pré;

 • Je bent ondernemend, daadkrachtig, kunt goed onderhandelen, bezit een goede dosis energie en vindt het een uitdaging om Dokterswacht Friesland verder mee vorm te geven;

 • Je hebt een open karakter, gaat makkelijk het gesprek aan en geeft vertrouwen.

 • De huisartsenposten en het triagecenter van Dokterswacht zijn door de week van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend 24 uur geopend. Om contacten te onderhouden met de zorgprofessionals wordt flexibiliteit in werktijden gevraagd.

 • Arbeidsvoorwaarden

  Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden voor een 38-urige werkweek, waarbij de intentie wordt uitgesproken om te verlengen voor onbepaald tijd. Het salaris is marktconform Woon/werkverkeer en zakelijke kilometers krijg je uiteraard vergoed. Dokterswacht biedt daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals fiscaalvriendelijk sporten, een fietsregeling en eventuele deelname aan collectieve zorgverzekeringen.

  Standplaats

  HEERENVEEN

  Solliciteren

  De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

  Delen