Divisiemanager Intensieve zorg Volwassenen bij Triade Vitree (reactietermijn verstreken)


OrganisatieTriade Vitree helpt haar cliënten te ontdekken hoeveel ze zelf kunnen en daardoor meer invloed op hun leven krijgen. En zelfstandig te zijn, waar dat mogelijk is. Want hoe meer een mens zélf kan, hoe beter hij zich kan ontwikkelen en hoe meer hij zichzelf kan zijn. Triade Vitree helpt daarbij. Thuis, op school of bij het werk. Dát maakt het leven waardevol. De ruim 1800 medewerkers en 500 vrijwilligers van Triade Vitree staan elke dag klaar om het leven van meer dan 6.300 cliënten echt waardevol te maken.

Per 1 januari 2018 zijn Triade en Vitree met behoud van ieders specialisme en naam gefuseerd. Om ieders specialisme meer vorm en inhoud te geven, is bewust gekozen voor een divisiestructuur met een divisie Jeugd en een divisie Volwassenen. De divisie Jeugd werkt vanuit het merk Vitree en is een combinatie van zorgvormen voor kinderen, jongeren en gezinnen van (voorheen) Triade en Vitree samen. De divisie Volwassenen werkt vanuit het merk Triade en bevat alle zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis. Beide divisies krijgen ondersteuning vanuit de gezamenlijke concernstaf van Triade Vitree.

In lijn met de ambitie en transformatieopdracht die de Raad van Bestuur heeft ingezet, is per 1 juni a.s. de nieuwe organisatie-inrichting met een divisiestructuur van kracht. Hierbij is gekozen voor een toevoeging van een managementlaag in het primair proces in de functie van Divisiemanager. Voor de divisie Volwassenen is Triade Vitree op zoek naar een ervaren manager die vanuit ervaring weet hoe het is om een divisie aan te sturen waarin regiomanagers de ruimte krijgen om eigenaarschap te pakken en verantwoordelijkheid te nemen binnen duidelijke kaders.

Functieomschrijving

Je geeft binnen de Divisie Intensieve Zorg leiding aan meerdere regiomanagers . Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om vanuit jouw leiderschapsstijl en expertise de divisie aan te sturen en processen opnieuw in te richten. De zorg verandert en daar speel jij graag op in. Jij bent goed op de hoogte van deze verandering en stimuleert vernieuwing en kwaliteitsverbetering vanuit een duidelijke visie.
De implementatie van het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en het programma Volwaardig Leven staat voor jou centraal. Dit doe je o.a. door medewerkers te motiveren om kritisch te kijken naar hoe de zorg nóg beter aansluit bij de wensen en behoeften van cliënten en hun verwanten. Daarbij creëer jij de ruimte voor regiomanagers om verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen om de zorg en behandeling binnen de afgesproken kaders te realiseren. Je hebt tact, motiveert, coacht, overbrugt tegenstellingen. Regelmatig reflecteer je samen met de regiomanagers op de transformatieopdracht en op ieders rol en bijdrage. Daarbij heb je het lef, op basis van persoonlijk leiderschap en visie, om zaken bespreekbaar te maken en anderen te spiegelen.
Je neemt deel aan organisatie brede projecten en stuurt op concrete resultaten. Je bent verantwoordelijk voor een gezonde bedrijfsvoering zonder de kwaliteit van zorg uit het oog te verliezen.

Je werkt intensief samen met collega Divisiemanagers en de managers van de ondersteunende diensten. Met de Raad van Bestuur, managers Control/Finance en HR vorm je het managementteam.

Functie-eisen

  • Je combineert ruime ervaring als strategisch manager met relevante (management)opleidingen op academisch niveau;

  • Je hebt aantoonbaar ervaring met verandertrajecten in een complexe omgeving, met inhoudelijke professionals en diverse stakeholders;

  • Je bent een inspirerend en verbindend leider die voor een ieder in de organisatie zichtbaar en dichtbij is;

  • Je weet op verschillende niveaus draagvlak te creëren, complexe vraagstukken te analyseren en oplossingsrichtingen te formuleren;

  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving in de zorg;

  • Je bent ondernemend, daadkrachtig en hebt een goede dosis energie en vindt het een uitdaging om de divisie Volwassenen verder mee vorm te geven;

  • Je hebt een open karakter, gaat makkelijk het gesprek aan en geeft vertrouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden voor een 32 tot 36-urige werkweek, waarbij de intentie wordt uitgesproken om te verlengen voor onbepaald tijd. De functie is ingedeeld in schaal
FWG 70 van de CAO Gehandicaptenzorg. Triade Vitree biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Woon/werkverkeer en zakelijke kilometers krijg je uiteraard vergoed.

Standplaats

LELYSTAD

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen