Programmamanager GGD Hart voor Brabant (reactietermijn verstreken)


OrganisatieGGD Hart voor Brabant is een gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor 25 gemeenten in Midden-Brabant en Noord-Brabant en zet zich dagelijks in om de ruim 1 miljoen inwoners zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien en leven. Om dit te realiseren, werkt GGD Hart voor Brabant actief samen met gemeenten en partners in de regio. Samen beschermen en bouwen zij aan een gezonde omgeving. GGD Hart voor Brabant staat bekend als een eigentijdse GGD, die aanpakt met lef en resultaat. Flexibel in contact met de omgeving; zichtbaar en nabij!

Het bestuur van de GGD Hart voor Brabant bestaat uit een algemeen bestuur (AB) en een dagelijks bestuur (DB). Het algemeen bestuur van de GGD bestaat uit 25 leden, veelal de wethouders volksgezondheid van de aangesloten gemeenten. Het dagelijks bestuur bestaat uit 7 leden en komt ongeveer zeven keer per jaar bijeen.

De dagelijkse leiding van de GGD is door het bestuur gemandateerd aan een managementteam van 3 personen onder voorzitterschap van de directeur publieke gezondheid. In het managementteam hebben zitting: een sectormanager regio’s, een sectormanager leefomgeving en een sectormanager bedrijfsontwikkeling. Het MT wordt ondersteund door een directiesecretaris en door de controller.

In de sector regio’s werken 5 regiomanagers, ondersteund door 4 adjunct-managers. Zij vallen hiërarchisch onder de sectormanager regio’s en vormen samen het MT-regio’s. De regio’s verrichten taken op het gebied van jeugdgezondheidszorg, gezondheidsvoorlichting, collectieve preventie, bemoeizorg en openbare GGZ en de medewerkers zijn voor het merendeel artsen, verpleegkundigen, teamassistenten en gezondheidsvoorlichters/-bevorderaars. De regiomanagers sturen de uitvoerende teams aan op de ruim 60 locaties in het werkgebied en zijn ook accountmanager voor de gemeenten en ketenpartners in hun werkgebied.

Recentelijk is GGD Hart voor Brabant gestart met twee regio-brede programma’s onder de namen: Jeugdgezondheid 2022 en Kwetsbare Burgers. Om deze programma’s extra kracht bij te zetten, is de GGD op zoek naar een programmamanager.

Meer informatie over de organisatie GGD Hart voor Brabant vindt je hier
Kllik hier voor de Missie en Visie..

Functieomschrijving

Als programmamanager ben je onderdeel van het Regio MT en richt je je op een omvangrijke veranderopdracht. Je geeft leiding aan regio overstijgende programma’s en projecten en zorgt voor continue verbinding tussen programma- en lijnorganisatie.
Door het benutten van kansen in de markt en duidelijk zicht op de behoeften in de regio’s, ontwikkel je nieuwe, innovatieve dienstverlening. Je bent ook verantwoordelijk voor de invoering hiervan en levert op die manier een bijdrage aan het op een hoger niveau brengen van de dienstverlening in de regio’s.

De GGD werkt in een dynamische en veranderende omgeving intensief samen met (lokale) partners. Daarbij is het van belang dat er over organisatiegrenzen heen gekeken wordt en afstand wordt gedaan van bestaande patronen en werkwijzen. In deze beweging naar het werken in zelfstandige teams, met het nemen van eigenaarschap en dragen van resultaatverantwoordelijkheid, heb je een motiverende en verbindende rol naar de teams. Je stimuleert het nadenken over een passende structuur, heldere kaders en efficiënte processen en adviseert over verbetermogelijkheden. Bij de uitvoering hiervan zorg je voor draagvlak en neem je de teams op een coachende wijze mee in het proces.

Functie-eisen

• Je combineert ruime ervaring met programma- en projectmanagement met een opleiding op ten minste HBO niveau;
• Je hebt affiniteit met preventieve gezondheidszorg en het sociaal en/of publieke domein;
• Je bent bewezen succesvol in een complexe (project)omgeving, met inhoudelijke professionals en externe stakeholders;
• Je bent een stevige, ondernemende persoonlijkheid met relativeringsvermogen en politieke sensitiviteit;
• Je weet structuur aan te brengen, ziet kansen en bedreigingen en vertaalt deze naar nieuwe mogelijkheden voor de organisatie;
• Je bent samenwerkingsgericht, hebt een open karakter, bent een netwerker, gaat makkelijk het gesprek aan, bent goed in het onderhouden van relaties en geeft vertrouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, gewaardeerd in schaal 13 van de salaristabel gemeenteambtenaren en is minimaal € 4.490,- en maximaal € 5.984,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het betreft een aanstelling voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid, is het mogelijk om een vaste aanstelling te krijgen.

Standplaats

'S HERTOGENBOSCH

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen