Regiodirecteur Utrecht bij DOCK (reactietermijn verstreken)


OrganisatieDOCK is de nieuwe speler in het sociaal domein in Utrecht, die inclusiviteit en participatie in de wijk bevordert. Medewerkers van DOCK helpen mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Dat is de kracht van DOCK: “De kracht van wij samen”.

De sociaal werkers van DOCK staan midden in de samenleving en kennen de wijken goed. Ze zijn thuis in de wijkcentra, de huizen van de wijk, op straat of op school. Ze werken samen met bewoners, vrijwilligers, professionals en opdrachtgevers, waarbij iedereen kan meedoen. “Wat je samen doet en waar je samen werkt, ontstaan goede ideeën, plezier en energie”. Hiermee draagt DOCK bij aan een dynamische samenleving waarbinnen talenten en kansen van mensen worden benut, iedereen perspectieven heeft en bewoners elkaar ondersteunen.

DOCK staat voor kwaliteit en werkt vanuit de volgende vier principes:

 • Professionals nemen hun verantwoordelijkheid voor eigen werkinvulling;

 • Met partners werken we samen aan een opdracht;

 • We zijn herkenbaar, benaderbaar en betrouwbaar;

 • We groeien door te delen en te reflecteren.

Door innovatief te blijven, continu mee te bewegen met de steeds veranderende vraag en behoeften van de cliënten en de drijfveer om de beste aanbieder van WMO-diensten te zijn, is DOCK in de afgelopen jaren hard gegroeid. De pioniersfase heeft DOCK succesvol doorstaan en de organisatie is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in het sociaal domein. DOCK is actief in de regio’s Rotterdam, Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en sinds kort ook in Utrecht. Daarom zijn we voor Utrecht op zoek naar een regiodirecteur.

Functieomschrijving

Na een succesvolle aanbesteding is Utrecht als nieuwe regio aan DOCK toevertrouwd. De voornaamste opgave is om vijf welzijnsorganisaties te vormen naar één ondernemende organisatie met een duidelijk en herkenbaar karakter binnen het sociaal domein en welzijn.

Het vormgeven van deze organisatie betekent ook een omslag; éénduidigheid en duidelijkheid in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, methodieken, werkplannen en een éénduidige uitvoeringswijze op thema’s in de praktijk. Samen met het MT in de regio bouw je door aan de professionalisering van de organisatie en denk je na over de implicaties van ontwikkelingen op zowel landelijk, regionaal als lokaal niveau. Tevens participeer je in het directieoverleg met de Bestuurder en de andere regiodirecteuren. De snelle groei van de organisatie maakt het nadenken over een passende structuur, heldere kaders en efficiënte processen noodzakelijk.

Je bent in de regio op bezielende wijze het boegbeeld van de organisatie, zowel intern als extern. Je bent in staat om verschillende werkvelden samen te brengen, nieuwe samenwerkingsrelaties aan te gaan; een innovator en ondernemer met lef en kracht en de vaardigheden om goed te organiseren.
Dit proces begeleiden en monitoren behoort tot een van je kerntaken. Voorbeeldgedrag is een vanzelfsprekendheid.

DOCK als een goed georganiseerd bedrijf een stevige positie in Utrecht te geven en te laten behouden is voor jou een uitdaging. Je bent dè samenwerkingspartner in het sociaal domein, neemt actief deel aan de maatschappelijke discussie, onderzoekt samenwerkingsverbanden, ziet kansen en bedreigingen en vertaalt deze naar nieuwe mogelijkheden voor de regio.

Functie-eisen

 • Je combineert ruime ervaring als strategisch manager met relevante (management)opleidingen op ten minste HBO niveau;

 • Je begrijpt welke impact de activiteiten van welzijnsorganisaties op de burger hebben; dat is belangrijker dan ervaring in de welzijnssector;

 • Je bent een inspirerend en verbindend leider die voor een ieder in de organisatie zichtbaar en dichtbij is;

 • Je hebt een stevige persoonlijkheid met relativeringsvermogen en politieke sensitiviteit;

 • Je bent ondernemend, daadkrachtig en hebt een goede dosis energie en vindt het leuk om een nieuwe regio verder mee vorm te geven;

 • Je hebt het vermogen om de balans tussen vakinhoudelijke en zakelijke belangen goed te bewaken;

 • Je bent bewezen succesvol is in een complexe omgeving, met inhoudelijke professionals en externe stakeholders;

 • Je hebt een open karakter, gaat makkelijk het gesprek aan en geeft vertrouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, gewaardeerd in schaal 13 van de cao Sociaal Werk (maximaal € 6.065,- bruto per maand voor 36 uur). In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. De intentie wordt uitgesproken te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

Utrecht

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen