Manager Welzijn Nieuwe Stijl bij Malkander (reactietermijn verstreken)


OrganisatieStichting Malkander is de brede welzijnsorganisatie in de gemeente Ede. Met ongeveer 60 mensen, die vooral in de wijken en deels op het centrale kantoor werkzaam zijn, werkt zij aan het versterken van de (eigen) kracht van inwoners en samenleving. Duurzaam goede ondersteuning organiseren voor die inwoners staat daarbij centraal. Daarnaast werkt de organisatie hard aan de opdracht om haar toegevoegde waarde en positie, in de keten van het sterk in beweging zijnde sociaal domein, te verankeren.

Dochteronderneming van de stichting is de Holding Spelenderwijs die in de gemeente Ede peuterspeelzalen, voorscholen en buitenschoolse opvanglocaties heeft. Bij Spelenderwijs zijn ca. 100 mensen werkzaam.

Kijk voor meer informatie over Malkander op http://www.malkander-ede.nl.

Functieomschrijving

Malkander bevindt zich in een uitdagende fase. De maatschappelijke discussie inzake het sociaal domein is enorm in beweging zowel binnen Malkander als in de lokale politiek. Als Manager Welzijn weet je deze bewegingen op een goede wijze te beïnvloeden en maak je zichtbaar deel uit van het maatschappelijk debat. Je neemt positie in het relevante netwerk en registreert kansen en bedreigingen. Als sociaal ondernemer weet je de vertaalslag te maken van de maatschappelijke transitie en politieke zienswijze naar de eigen organisatie.
Intern stuur je op de voortdurende professionalisering en innovatie in de organisatie, waaronder het toewerken naar meer regelruimte voor de 5 teams van sociaal werkers binnen Malkander. Je ontwikkelt ideeën over nieuwe dienstverleningsconcepten, genereert derde geldstromen en staat voor het samen ontwikkelen van initiatieven.
Met directie en MT denk je na over de ontwikkelingen en de toekomst van Malkander. Je bent een inspirator, een verbinder, duidelijk zichtbaar in de organisatie en bij de externe samenwerkingspartners. Je oriënteert je op de bestaande en nieuwe samenwerkingspartners, onderzoekt vernieuwingen, kansen en bedreigingen en weet met aandacht en sensitiviteit de verschillende, tegengestelde, belangen op diplomatieke wijze op te lossen en vorm te geven.
Voor de werkers ben je dichtbij, zichtbaar en bereikbaar. Een ankerpunt en iemand met wie makkelijk reflectie plaatsvindt.

Functie-eisen

Er wordt gezocht naar een manager welzijn die:

  • Een studie heeft afgerond op minimaal HBO niveau en stevige managementervaring meebrengt;

  • Begrijpt welke impact de activiteiten van welzijnsorganisaties op de burger hebben;

  • Ervaring heeft met transitietrajecten en de ambitie heeft om daarmee de transitie “Welzijn nieuwe stijl” vorm te geven;

  • Het vermogen heeft om de balans tussen vakinhoudelijke en zakelijke belangen goed te bewaken;

  • Bewezen effectief is in een complexe omgeving, met inhoudelijke professionals en externe stakeholders;

  • Goed kan omgaan met een grote mate van zelfstandigheid en samenwerkingsgericht is;

  • Gedreven en veerkrachtig is en het leuk vindt om vele ballen in de lucht te houden;

  • Zakelijk, analytisch, sociaal, ondernemend en mensgericht is;

  • Een vertrouwen gevend en open karakter heeft;

  • De impact van de ‘couleur locale’ op de organisatie en dienstverlening begrijpt.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 32 uur per week, gewaardeerd in schaal 11 CAO Sociaal Werk (max. € 4902,- bruto per maand voor 36 uur). In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. De intentie wordt uitgesproken te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

EDE (GLD)

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen