interim bestuursadviseur welzijnssector (reactietermijn verstreken)


Organisatie

Stichting voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen in de wijk in Zuid-Holland. Bij dak- en thuisloosheid bieden zij de helpende hand. Zij ondersteunen mensen om hun kracht te (her)vinden en onder andere via zinvolle dagbesteding hun leven weer op te bouwen. Zij betrekken waar mogelijk het eigen netwerk van hun cliënten. De organisatie bestaat uit 160 professionals en samen met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers cliënten begeleiden. Zij werken samen met tal van instellingen, zoals gemeenten, schuldhulpverleningsbureaus, maatschappelijk werk, GGZ, verslavingszorg en woningbouwverenigingen.

Functieomschrijving

De bestuursadviseur is de rechterhand en sparringpartner van de directeur-bestuurder. Je ondersteunt en adviseert de directeur-bestuurder op het gebied van tactische en strategische beleidsontwikkeling – proactief en reactief. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en veranderingen van wet- en regelgeving. Je beoordeelt aangeleverde stukken en adviseert over de inhoud. Je bereidt inhoudelijk beleidsvoorstellen voor en adviseert het Management Overleg (MO) met betrekking tot besluitvorming en de te volgen procedure. Je werkt (voorgenomen) besluiten van het MO uit ten behoeve van medezeggenschaporganen. Je vertegenwoordigt de organisatie op verzoek van de directeur-bestuurder bij in- en externe regionale en landelijke overleggen, werkgroepen en adviesgroepen. Je bereidt de vergaderingen en het overleg met de RvT en de CCR inhoudelijk voor. Je draagt zorg voor de opzet, voortgang en implementatie van projecten binnen de organisatie (programmamanagement). Tenslotte stuur je de collega’s van het secretariaat aan.

Functie-eisen

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en een ervaren adviseur met ervaring binnen de zorg. Je bent de ervaren sparringpartner voor de directeur-bestuurder en de MO-leden. Je bent in staat in management- en andere overleggen overtuigend en sturend op te treden en zaken gedaan te krijgen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je bent stressbestendig. Je denkt helder en kunt goed schakelen tussen de hectiek van de dagelijkse praktijk en lange(re)termijnvraagstukken. Je schrijft makkelijk en bent in staat complexe vraagstukken in bondige plannen te vertalen. Je bent bekend met de belangrijke vraagstukken in de zorg en volgt de marktontwikkelingen op de voet. Je werkt daarbij nauw samen met de controller van de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Inzet: 32/36 uur per week
Duur: 3 maanden ter vervanging van ziekte

Standplaats

Zuid Holland

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen