Manager RVE de Klinker en Scala bij Amstelring (reactietermijn verstreken)


OrganisatieAmstelring richt zich op verpleeghuiszorg, wijkzorg, dagbesteding, thuiszorg en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking in de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden. Ruim 3.700 medewerkers bieden zorg en ondersteuning aan ruim 2.100 bewoners en 5.000 cliënten die thuis wonen.

De visie van Amstelring
Amstelring staat voor goede zorg, fijn werken en financieel gezond zijn. Leiderschap op locatie en integraal management worden gezien als essentiële voorwaarden voor het realiseren van deze doelen. Niet zomaar leiderschap, maar op basis van Rijnlandse uitgangspunten. Dit start met vertrouwen in het vakmanschap van de professional. Deze vakmensen werken in zelforganiserende teams die het hart van de locatie vormen. Om hen optimaal te ondersteunen hanteert Amstelring de principes: dichtbij, ontzorgen, vereenvoudigen. Het doel is te komen tot kleinschalige groepen van bewoners ondersteund door kleinschalige zelforganiserende teams.

De medezeggenschap van medewerkers en cliënten is grotendeels op de locaties georganiseerd met een Cliëntenraad en een Onderdeelcommissie (OC, als onderdeel van de OR). Binnen Amstelring is veel van de besluitvorming gedecentraliseerd. Daarom is het van groot belang dat de locatiemanager goed kan samenwerken met de Cliëntenraad en de OC.

Over de Klinker
Het Huis van de Buurt De Klinker, het bruisende woonzorgcentrum in het hart van de Kinkerbuurt, dichtbij de kleurrijke Ten Katemarkt. De Klinker heeft twintig zorgappartementen voor relatief zelfstandige bewoners en zes kleinschalige groepswoningen met zorgvragen op het gebied van psychogeriatrie, NAH, lichamelijke beperkingen en lichte psychiatrische problemen.

Over Scala
Scala biedt een huiselijke woonomgeving met liefdevolle zorg dichtbij aan 36 bewoners met dementie in 6 groepswoningen. Scala ligt in een levendige buurt. Het Bos en Lommerplein met winkels, cafés en restaurants ligt op loopafstand.

Functieomschrijving

Je bent een enthousiaste, vernieuwende en verbindende leider en je hebt natuurlijk overwicht, gebaseerd op inhoudelijk gezag. Je bent er, bescheiden en krachtig tegelijk.
De zorgbehoefte en de eigen regie van cliënten zijn de leidraad voor je handelen. Je bent gericht op het scheppen van omstandigheden en ruimte zodat de medewerkers in teamverband optimaal kunnen presteren. De teams zijn nog volop in ontwikkeling naar zelforganisatie. Jij bent in staat hen daarin richting, ruimte en support te geven volgens Rijnlandse principes en met oog voor de koers van Amstelring.

Als integraal manager leg je het eigenaarschap van de bedrijfsvoering op de locatie zoveel mogelijk bij de teams. Je bent uiteindelijk als manager natuurlijk eindverantwoordelijk voor de verschillende facetten van de bedrijfsvoering (zoals zorg, personeelsbeleid, marketing en financiën). Je weet die ogenschijnlijke tegenstelling te overbruggen.
Je bent gericht op het realiseren van te behalen doelstellingen voor de locatie, zonder voorbij te gaan aan het collectieve belang en de interne synergie van Amstelring. Je hebt als leider van de locatie een grote mate van zelfstandigheid. Je rapporteert rechtstreeks aan een lid van de Raad van Bestuur.

Je hebt een neus voor nieuwe kansen in de markt van zorg, behandeling en ondersteuning van de inwoners van Amsterdam en omgeving. Jouw toegevoegde waarde is dat je samen met betrokkenen kansen uit kunt werken van business case tot concrete meerwaarde voor (potentiële) cliënten.

Je hebt een goed oog voor de dynamiek van de zorgsector. Dat komt van pas als je denkt aan druk op tarieven en daarnaast de extra gelden voor het realiseren van specifieke kwaliteitseisen. Grote uitdaging is de huidige krapte op de arbeidsmarkt waardoor de inzet van de beschikbare professionals heel efficiënt moet zijn en vereiste ontwikkelingen in de bedrijfsvoering.

De resultaatgebieden zijn:

  • Het laten schitteren van de vakmensen, werkend binnen zelforganiserende teams, opdat de zorg- en dienstverlening op hoog niveau staat;

  • Huidige en toekomstige organisatieontwikkelingen mogelijk maken, begeleiden en eventueel initiëren;

  • Zorgen dat de bedrijfsvoering in al haar facetten gezond is;

  • De locatie vertegenwoordigen en haar marktpositie verstevigen.

Functie-eisen

Ervaring en opleiding
Je beschikt over een diploma op minimaal HBO-niveau en je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je hebt meerjarige aantoonbare kennis van en ervaring met bedrijfsvoering in vergelijkbare zorgomgevingen en je bent veranderkundig onderlegd, zodat je veranderingsprocessen op het gebied van zorg- en organisatie-innovatie, kwaliteit, HRM,marketing en financiën kunt inrichten en realiseren.

Stijl van leidinggeven
Jouw stijl van leidinggeven is consequent gericht op het versterken van vakmensen in teams en van de teams zelf. Dat vraagt om een breed palet van managementvaardigheden. Je geeft het voorbeeld als het gaat om probleemoplossend werken. Je bent je zeer bewust van je voorbeeldrol. Je bent authentiek en congruent en dat is merkbaar in je communicatie.

Borgen
Je weet de intrinsieke drive van medewerkers en teams om te groeien, aan te wakkeren. Dat
doe je mede op basis van gezag m.b.t. de inhoud. Je ziet waar het beter kan.

Vernieuwen
Je weet perspectieven te schetsen waardoor medewerkers intrinsiek gemotiveerd met
veranderingen aan de slag gaan.

Vertegenwoordigen en kansen in de omgeving herkennen
Je bent in staat de locatie intern en extern te ‘verkopen’, netwerken te organiseren en de
diensten uit te bouwen samen met inhoudelijke professionals. Je gebruikt deze vaardigheid ook om een moderne, nieuwe locatie te helpen neerzetten.

Arbeidsvoorwaarden

Amstelring biedt je een uitdagende baan in een werkomgeving die volop in ontwikkeling is, zowel qua zorgconcepten, qua teamontwikkeling als fysieke omgeving. In eerste instantie wordt een tijdelijk dienstverband voor 36 uur geboden met een optie op verlenging. Je kunt rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, pensioenregeling, fietsplan, reiskostenvergoeding en aantrekkelijke personeelskortingen op verzekeringen, theaters en concerten. De functie is ingedeeld in FWG 65 op basis van de CAO VVT.

Standplaats

Amsterdam

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen