Manager Bedrijfsvoering Cardio/Neuro/Long bij Treant (reactietermijn verstreken)


OrganisatieTreant Zorggroep levert ziekenhuiszorg en langdurige zorg vanuit 3 ziekenhuislocaties en 17 centra voor wonen en zorg. Samen met andere zorgpartners wordt zorg geleverd dicht bij huis als het kan en verder weg als nodig is. Ruim 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal kunnen bij Treant terecht voor de best mogelijke zorg. Binnen Treant werken 260 medisch specialisten en 6.300 medewerkers die zich dagelijks inzetten om deze zorg mogelijk te maken.

De ziekenhuisgroep werkt hard om eind 2018 een financieel gezonde organisatie met een duidelijke positionering te zijn. Het huidige jaar is ook wel het jaar van de verandering genoemd en om dit te bereiken is een ombuigingsoperatie in gang gezet. De komende jaren zal de verandering verder vorm krijgen en aan moeten gaan sluiten bij de regiovisie waarin ziekenhuiszorg van hoge kwaliteit in de regio zuidoost Drenthe op de lange termijn geborgd is.
Voor het realiseren van deze doelstellingen hebben de managers bedrijfsvoering een belangrijke rol. In verband met het vertrek van de huidige manager zijn wij op zoek naar een ondernemende manager bedrijfsvoering met lef en ambitie voor de RVE Cardiologie, Neurologie en Longgeneeskunde.

Functieomschrijving

In de functie Manager Bedrijfsvoering ben je samen met de Medisch Managers verantwoordelijk voor drie RvE’s: Cardiologie, Neurologie en Longgeneeskunde inclusief Functieonderzoeken en Interventies. Je geeft direct leiding aan 9 hoofden en indirect aan 324 fte (= 435 medewerkers).
Je bouwt, samen met de Medisch Managers en hoofden, verder aan professionalisering en harmonisatie van de vakgroepen over de drie ziekenhuislocaties. Eenduidige klantbediening op een herkenbare Treant-wijze staat nadrukkelijk op de agenda. Evenals zorg voor voldoende, kwalitatief opgeleid personeel.
Je maakt onderdeel uit van het team managers bedrijfsvoering Cure, bestaande uit 8 managers ondersteund door de managers van de ondersteunende diensten. Gezamenlijk is het team verantwoordelijk voor het onderdeel Cure van Treant Zorggroep
Persoonlijkheid
Je bent een ondernemende, zelfstandig acterende (change) manager, die met de kracht van verbinding en empathisch vermogen de organisatie vloeiend naar een hoger plan weet te tillen. In communicatie ben je (glas)helder, vastberaden de vastgestelde koers te varen. Je neemt hierin het voortouw richting alle gremia en weet op verbindende wijze de doelstellingen te realiseren.
Directheid in communicatie, helderheid over verwachtingen en verantwoordelijkheden en het aanspreken hierop zijn voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Resultaatverwachting

 • Integrale verantwoordelijkheid voor de (financiële)resultaten van de RvE’s;

 • Efficiënte bedrijfsvoering en aansturing van de RVE’s

 • Bijdragen aan organisatie brede visieontwikkeling, ombuigingsplannen en uitvoering daarvan;

 • Het verbinden op alle niveaus; met de RvB, tussen de RvE’s, tussen cure en care en binnen de RvE met de hoofden;

 • RvE overstijgend en (strategisch) ziekenhuis en zorgcentra breed bijdragen aan een duurzaam en financieel gezond Treant;

 • Opstellen van een jaarplan van de totale portefeuille inclusief begroting en realisatie hiervan.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau met integrale (meerjarige) management ervaring in bij voorkeur de cure sector, aangevuld met uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfsvoering;

 • Ervaring in het vertalen van zowel zorginhoudelijke-, beleidsmatige- als marktontwikkelingen in scenario’s en/of strategische plannen en beleid;

 • Veranderkundig en het vermogen om echt resultaten te boeken;

 • Communicatief, zowel in woord als geschrift;

 • Flexibel en dichtbij, doch koersvast.

Arbeidsvoorwaarden

De Functie wordt gewaardeerd in FWG 75 conform de CAO Ziekenhuizen. Treant kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime functie.

Standplaats

EMMEN

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen