Manager ISA bij Amstelring (reactietermijn verstreken)


OrganisatieBen jij een positieve ‘aanjager’ die (zorg)professionals laat floreren?
Als manager ben jij een ster in het inspireren van anderen om het beste te bereiken. Daarnaast ben je ook eindverantwoordelijk voor de belangrijkste ondersteunende processen.
Als geen ander weet jij de rollen van inspirator, verandermanager en ondernemer te combineren vanuit het klantperspectief en ben je deskundig op het gebied van de bedrijfsvoering.


Amstelring vindt goede zorg, fijn werken en financieel gezond zijn, heel belangrijk. Om deze visie te bereiken, gebruikt de organisatie de principes van het Rijnlandse gedachtegoed voor de aansturing. De (nieuwe) ondersteuning richt zich op het optimaal faciliteren van de zorgteams en de managers van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid (RVE) vanuit de principes: dichtbij, ontzorgen, faciliteren en vereenvoudigen. Deze ondersteuning gaat over de gehele bedrijfsvoering: financiën, zorgproductie, HRM, ICT, facilitair en kwaliteit. De huidige processen worden opnieuw ontworpen, zodat deze eenvoudiger worden en beter passen bij de wensen van de teams en managers.

Amstelring wil loskomen van expertises verdeeld in afdelingen en overgaan naar integraal en procesgericht werken. Uiteraard met behoud van ieders deskundigheid, die essentieel is. Het Integraal Serviceteam Amstelring (ISA) vormt de integrale ondersteuning van teams en RVE’n. De Raad van Bestuur (RvB) wordt ondersteund door een kleine concernstaf.

Functieomschrijving

De koersverandering naar een integraal werkend serviceteam bij het ISA moet de komende jaren meer vorm en inhoud krijgen. De manager ISA geeft vorm aan dit proces en zorgt voor de verbinding met de doelstellingen van de organisatie. Als manager ISA heb je een sterke visie op organiseren. Je werkt aan de ontwikkeling en implementatie van het verbeteren en vereenvoudigen van werkprocessen, een positieve werkcultuur en verbinding binnen de organisatie. Je begeleidt de cultuuromslag en zorgt dat dit is verankerd binnen het ISA. Daarnaast heb je inhoudelijke kennis en ervaring van de bedrijfsvoering in brede zin (financiën, zorgproductie, HRM, ICT, facilitair, kwaliteit en het verzorgen van managementinformatie op deze gebieden). Je bent verantwoordelijk voor de ondersteunende processen.

Kerntaken:

 • Een actieve bijdrage leveren aan de doelstellingen: tevreden bewoners, leuk werk en financieel gezond zijn;

 • Het opbouwen en het door ontwikkelen van het ISA door het verbinden en vertalen van de vernieuwing en het verankeren van de veranderingen;

 • Het afstemmen, realiseren en optimaliseren van de dienstverlening en bedrijfsvoering op de (veranderende) wensen en behoeften van teams en RVE’n;

 • Het stimuleren van het serviceteam om het beste uit zichzelf en het ISA te halen. Het signaleren van coaching- en ontwikkelingsbehoefte bij de professionals en dit faciliteren;

 • Verantwoordelijk voor en zorgen voor het soepel laten verlopen van - de ondersteunende processen op het gebied van financiën, zorgproductie, HRM, ICT, facilitair, kwaliteit en de managementrapportages;

 • Verantwoordelijk voor de continuïteit van de ondersteunende processen.

Werkplek
Amstelring is een platte organisatie bestaande uit zorgteams, managers en RvB. De teams en managers worden in de bedrijfsvoering ondersteund door het ISA. Het ISA is recent opgericht en gehuisvest in het Woonzorgcentrum Groenelaan in Amstelveen. De vorming van het ISA is nog in volle gang en wordt gecombineerd met het herontwerp van alle ondersteunende processen en het verzorgen van managementrapportages/monitoring.
Het ISA heeft op dit moment een omvang van circa 12 fte en zal groeien tussen nu en eind 2019 tot circa 70 fte. Net als de zorgteams moet binnen het ISA gewerkt worden met kleinschalige zelforganiserende teams.

Hoe dat er precies uit gaat zien?
Dat is de opdracht voor de manager die Amstelring zoekt; om dat samen met de managers, zorgteams en de medewerkers/adviseurs van het ISA te ontdekken en te bepalen.
Naast het ISA is er ook een concernstaf (circa 15 fte) waarin de concern brede taken van Amstelring worden belegd bij de adviseurs concernstaf. Ook de concernstaf bevindt zich in de fase van ontwikkeling en opbouw. De samenwerking en afstemming tussen de manager ISA, de RvB en de concernstaf is cruciaal. Vooral het leggen van de verbinding tussen de projecten/werkzaamheden van de concernstaf en de samenwerking met de medewerkers en adviseurs ISA is daarin belangrijk. In de startfase van de concernstaf kan de manager ISA ook een begeleidende rol spelen. De manager ISA valt rechtstreeks onder de RvB.

Functie-eisen

 • Je combineert een afgeronde WO opleiding met relevante werkervaring op het gebied van het opbouwen en door ontwikkelen (processen & efficiency) van servicecentra;

 • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven, organisatieontwikkeling, veranderingsprocessen, werkprocessen en bedrijfsvoering;

 • Je hebt kennis van Rijnlands denken, zelforganisatie, Lean, Scrum, verandermanagement, nieuwe organiseren e.d.;

 • Je bent sociaal vaardig en communiceert gemakkelijk op alle niveaus;

 • Je hebt een coachende manier van leidinggeven en bent in staat van stijl te veranderen als de situatie daarom vraagt;

 • Je staat open voor feedback en bent bereid om te blijven leren;

 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van de bedrijfsvoering (financiën, zorgproductie, HRM, ICT, facilitair, kwaliteit en managementinformatie);

 • Je bent in staat om “out of the box” te denken voor het continu ontwikkelen van nieuwe processen die vereenvoudigen en ontzorgen.

Arbeidsvoorwaarden

Amstelring biedt je een uitdagende baan in eerste instantie voor de periode van een jaar in een dynamische werkomgeving. De functie is voor 36 uur in de week. De functie is geïndiceerd in salarisschaal FWG 70 op basis van de CAO VVT. Er is ruimte voor opleidingen, cursussen en bezoek van congressen. Daarnaast kan je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, pensioenregeling, fietsplan, reiskostenvergoeding en aantrekkelijke personeelskortingen op verzekeringen, theaters en concerten.

Standplaats

Amsterdam

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen