Manager Welzijn bij MeanderOmnium


OrganisatieStichting MeanderOmnium is dé welzijnsorganisatie van Zeist. Elke dag opnieuw zorgen wij ervoor dat mensen kunnen en willen meedoen. MeanderOmnium stimuleert zelfredzaamheid en sociale samenhang en verhoogt deelname aan de samenleving. Om dit te ondersteunen bieden wij passende diensten aan en gaan daarbij uit van ieders eigen kracht. Wij werken verbindend, coördinerend, ondersteunend en bevorderen, door middel van toegankelijke diensten, dat de inwoners kunnen en willen meedoen op het gebied van wonen, leren, ontmoeten en voor elkaar zorgen in een diverse samenleving. MeanderOmnium streeft er naar om een laagdrempelige organisatie te zijn voor alle inwoners van Zeist en omstreken. Onze inzet is erop gericht dat burgers gestimuleerd en gemotiveerd worden om mee te doen aan de samenleving. Een samenleving waarin jong en oud, sterk en zwak, allochtonen en autochtonen, goed met elkaar overweg kunnen. Wij nemen daarbij niet zelf het initiatief en het werk uit handen van burgers, maar zorgen er juist voor dat de eigen kracht van de inwoners wordt versterkt, door hen met elkaar in verbinding te brengen. Binnen MeanderOmnium werken beroepskrachten en vrijwilligers. Door het komende vertrek van de Manager Welzijn, ontstaat er per november 2018 een vacature.

Functieomschrijving

Als Manager Welzijn val je direct onder de verantwoordelijkheid van de bestuurder. Je maakt onderdeel uit van het MT en neemt ook deel aan breed leidinggevenden overleggen. Incidenteel vertegenwoordig je de bestuurder bij zijn afwezigheid, zowel intern als extern. Je geeft leiding aan 3 teamleiders en indirect aan ca. 90 medewerkers. Daarnaast werk je nauw samen met de controller, de P&O-functionaris, het secretariaat en coördinatoren voorscholen, Belbus, Vrijwilligerscentrale, Steunpunt Mantelzorg, medewerkers Ouderopvoedondersteuning en pedagogische kennislijn. Je bent verantwoordelijk voor het proces van consistente voorbereiding, borging van standpunten en besluiten vanuit het MT-overleg en je bewaakt de PDCA-cyclus. Inhoudelijk draag je bij aan beleidsvoorbereiding op strategisch niveau, de kanteling naar vroeg signalering 'Welzijn nieuwe stijl' en treed je op als regievoerder van diverse projecten.

Kerntaken
Als Manager Welzijn:

 • Ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van welzijnsopdrachten binnen het Sociaal Domein in opdracht van de gemeentes Zeist, Utrechtse Heuvelrug en De Bilt. Speerpunten in Zeist zijn de gezamenlijke aanpak welzijn in buurten en wijken, kanteling van de welzijnsorganisatie naar vroeg-signalering en preventieve aanpak;

 • Verzorg je analyses en bereid je beleidsontwikkeling voor;

 • Stuur en bewaak je de beleidsuitvoering en verantwoording alsmede de onderdelen van de PDCA-cyclus;

 • Stuur je professionals aan en werk je met vrijwilligers;

 • Denk je proactief mee en ben je ondersteunend op strategisch niveau.


Functie-eisen

Er wordt gezocht naar iemand die:

 • Een studie heeft afgerond op minimaal HBO+ niveau, aangevuld met een Managementopleiding;

 • Beschikt over kennis en inhoudelijke ervaring op het gebied van welzijn/welzijnsorganisaties;

 • Kennis heeft van en aantoonbare ervaring met de transitie ‘Welzijn nieuwe stijl’;

 • Het vermogen heeft om vakinhoudelijke en zakelijke belangen goed van elkaar te kunnen scheiden;

 • Zakelijk, analytisch, sociaal, ondernemend en mensgericht is;

 • Gedreven en veerkrachtig is en het leuk vindt om vele ballen in de lucht te houden;

 • Bewezen effectief is in een complexe, professionele omgeving met vele stakeholders;

 • Goed kan omgaan met een grote mate van zelfstandigheid, maar ook samenwerkingsgericht is;

 • Een vertrouwen gevend en open karakter heeft.


Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 32 uur per week, gewaardeerd in schaal 11-12 CAO Welzijn. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. De intentie wordt uitgesproken te verlengen voor onbepaalde tijd.

Standplaats

ZEIST

Solliciteren

Voor de werving en selectie van deze belangrijke functie werkt MeanderOmnium samen met Movimento. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eva Dankers via telefoonnummer 030-7115611. Jouw sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur via de sollicitatiemogelijkheid op de website van Movimento: www.movimento-zorg.nl. Reageren kan tot uiterlijk 8 oktober a.s.

De selectiegesprekken bij Movimento vinden plaats in week 41 en 42, met een mogelijke uitloop in week 44 (in verband met de herfstvakantie). De interne procedure bij MeanderOmnium vindt plaats in november. Het streven is om de procedure af te ronden voor 1 december 2018.

Klik hier om te solliciteren

Delen