Coachend leidinggevende verpleegkundige bij Rivas


OrganisatieBen jij die leidinggevende met een uitgesproken visie op mensgerichte zorg?
Vind je dat er nog veel te winnen valt in hoe deze zorg wordt vormgegeven?
Dan is Rivas op zoek naar jou!


Rivas Zorggroep biedt als innovatieve ketenorganisatie kwalitatieve en veilige woon- en verpleeghuiszorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg en jeugdgezondheidszorg in Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Circa 4.500 medewerkers, 94 medisch specialisten en bijna 1.600 vrijwilligers bieden hun bewoners, patiënten en cliënten goed geregelde zorg.
De missie van Rivas is de zorg die de cliënt wenst, direct en goed te regelen en de cliënt te helpen gezond te blijven. De vijf waarden binnen Rivas om deze missie te realiseren zijn Veiligheid, Hoffelijkheid, Uitstraling, Plezierig werken en Doelmatigheid en effectiviteit. Het domein Langdurige zorg omvat alle woon- en verpleeghuiszorg van Rivas Zorggroep. Bij Rivas vinden bewoners een nieuw thuis. Hier gaat het leven zoals de bewoner dat gewend was zoveel mogelijk door. Zorg wordt bij Rivas geboden volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor het denken en handelen van al hun medewerkers. Met Planetree wordt continu gewerkt aan het welzijn van de cliënten en verbetering van de zorg. Rivas wil de zorg steeds veiliger, hoffelijker, toegankelijker, doelmatiger en professioneler maken. Het kwaliteitssysteem JCI helpt hierbij. Rivas heeft als eerste ketenorganisatie wereldwijd het keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen. (www.rivas.nl)

Functieomschrijving

Voor welke locatie word je verantwoordelijk?
In Het Gasthuis wordt zorg geboden in de vorm van Revalidatie & Herstel, naast verpleeghuiszorg, waar bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis vinden. De bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg in kleine woongroepen. In totaal wonen in Het Gasthuis ruim 160 bewoners met dementie en/of een lichamelijke beperking. In Het Gasthuis zijn speciale afdelingen voor bewoners met ademhalingsondersteuning en gerontopsychiatrie. Verder kan men in Het Gasthuis ook terecht voor zorg in de laatste levensfase.

Wat word er van je verwacht als leidinggevende?

Als leidinggevende geef je integraal leiding aan teams en ben je samen met je 2 collega leidinggevenden verantwoordelijk voor de gehele locatie. Intern leg je verbinding met je collega's Rivas-breed om (keten)zorg op de wensen en behoeften van iedere cliënt te laten aansluiten. Met je team stel je consequent de cliënt centraal, besteed je aandacht aan het creëren en onderhouden van een plezierige en professionele werkomgeving. Je coacht het team naar een cultuur waarin zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap van de verschillende werkprocessen centraal staan.
In de ontwikkeling van het team ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en zorg in balans met de zakelijke randvoorwaarden. Je valt hiërarchisch onder de directeur van het Domein Langdurige Zorg.

Wat is je specifieke opdracht?

In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt moet er creatiever gekeken worden naar slimme manieren om samen de zorg te organiseren, maar ook te ontlasten. Behoud van de mensgerichte zorg, werkend vanuit de gewoonten van onze bewoners is en blijft de ambitie van Rivas. Het vasthouden van deze ambitie in tijden van veranderingen is al een stevige taak. Samen met familie en vrijwilligers verder verbeteren en vernieuwen is belangrijk onderdeel van de opdracht.

Functie-eisen

De perfecte kandidaat is:

  • Een eidinggevende met meerdere jaren ervaring in de zorg, bij voorkeur in de VVT;

  • Iemand met kennis van de zorg (zorgachtergrond) en kennis van wet- en regelgeving;

  • HBO-verpleegkundig opgeleid met een goed cijfermatig inzicht;

  • Een krachtig en besluitvaardig leider die de externe veranderingen weet te vertalen en een plek te geven in de organisatie;

  • In staat te werken in netwerken en weet duurzame relaties op te bouwen met mensen en organisaties in de nabije omgeving;

  • Een boegbeeld, communicatief, zichtbaar en toegankelijk voor iedereen;

  • Iemand die verbindt, vertrouwen geeft en goed aansluit bij het organisatie-ontwikkelingsproces en hierin voorbeeldgedrag vertoont.

Arbeidsvoorwaarden

Deze leidinggevende functie wordt gewaardeerd in schaal 55 van de CAO VVT, afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring. Je bouwt automatisch pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ook is het mogelijk je (en jouw gezin) via Rivas Zorggroep collectief te verzekeren voor ziektekosten. Daarnaast kun je gebruik maken van de werkkostenregeling. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen. Onder bepaalde voorwaarden kun je een gedeelte van je brutosalaris, vakantie-uren, vakantiegeld of eindejaarsuitkering gebruiken. In ruil daarvoor kun je bijvoorbeeld voordelig een fiets, laptop of telefoon kopen, je pensioen aanvullen of extra reiskosten compenseren.

Standplaats

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Herken je je in het profiel?
Solliciteer dan via de sollicitatiemogelijkheid op onze website. We ontvangen graag een schriftelijke motivatie en actueel cv. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Monique Smit of Gisela Veldkamp op 030-7115611. Reageren kan tot en met 6 mei 2018.

Klik hier om te solliciteren

Delen