Teamleider Thuiszorg (32 - 36 uur) bij Rivas (reactietermijn verstreken)


OrganisatieBen jij die leidinggevende met een uitgesproken visie op mensgerichte zorg?
Vind je dat er nog veel te winnen valt in hoe deze zorg wordt vormgegeven?
Dan is Rivas op zoek naar jou!


Rivas Zorggroep biedt als innovatieve ketenorganisatie kwalitatieve en veilige woon- en verpleeghuiszorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg en jeugdgezondheidszorg in Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Circa 4.500 medewerkers, 94 medisch specialisten en bijna 1.600 vrijwilligers bieden hun bewoners, patiënten en cliënten goed geregelde zorg. Dichtbij volgens een hartelijke, persoonlijke en kleinschalige aanpak. Dit alles vanuit hun passie voor hun cliënten én hun vak vanuit de overtuiging dat zorg mensenwerk is en dus belevings- en mensgericht moet zijn.
De missie van Rivas is de zorg die de cliënt wenst, direct en goed te regelen en de cliënt te helpen gezond te blijven. De vijf waarden binnen Rivas om deze missie te realiseren zijn Veiligheid, Hoffelijkheid, Uitstraling, Plezierig werken en Doelmatigheid en effectiviteit.

Het domein Langdurige zorg omvat alle woon- en verpleeghuiszorg van Rivas Zorggroep. Bij Rivas vinden bewoners een nieuw thuis. Hier gaat het leven zoals de bewoner dat gewend was zoveel mogelijk door. Zorg wordt bij Rivas geboden volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor het denken en handelen van al hun medewerkers. Met Planetree wordt continu gewerkt aan het welzijn van de cliënten en verbetering van de zorg. Rivas wil de zorg steeds veiliger, hoffelijker, toegankelijker, doelmatiger en professioneler maken. Het kwaliteitssysteem JCI helpt hierbij. Rivas heeft als eerste ketenorganisatie wereldwijd het keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen. (www.rivas.nl)

Functieomschrijving

Als teamleider Thuiszorg geef je leiding aan enkele wijkteams bestaande uit wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen in de wijk en verzorgenden op verschillende locaties. De teamleider coacht de medewerkers naar een cultuur waarin zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap van de verschillende werkprocessen centraal staan, onder andere door het tonen van voorbeeldgedrag.

In de ontwikkeling van het team ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en de balans tussen productie en inzet van middelen (personeelsbezetting, planning en scholing). Je draagt bij aan het realiseren van doelstellingen van het domein en de organisatie als geheel en borgt deze in een jaarplan, begroting en realisatie van de financiële kaders.

 • Met je team stel je consequent de cliënt centraal, besteedt je aandacht aan het creëren en onderhouden van een plezierige en professionele werkomgeving.

 • Je regelt een effectieve overlegstructuur passend binnen de uitgangspunten van de organisatie en financiële kaders van het eigen organisatieonderdeel.

 • Je onderhoudt externe contacten in de wijk.

 • Intern leg je verbinding met collega-teamleiders Rivas breed, om de (keten)zorg op de wensen en behoeften van iedere cliënt te laten aansluiten.


Om het zorgaanbod voor de Thuiszorg steviger te positioneren binnen onze ketenzorg zoeken wij enthousiaste en ondernemende teamleiders. Het betreft een ontwikkelopdracht waarin gevraagd wordt de verbinding te leggen tussen mensgerichtheid (Planetree), kwaliteitsgerichtheid (JCI) en zakelijkheid (gezonde exploitatie).

Functie-eisen

Een teamleider domein Thuiszorg bij Rivas Zorggroep:

 • is in het bezit van een relevante HBO opleiding en leidinggevende ervaring bij voorkeur in de thuiszorg;

 • koppelt mensgerichte zorg aan een gezonde bedrijfsvoering, heeft ervaring met het doorvoeren van veranderingsprocessen en affiniteit heeft met Planetree-principes;

 • heeft ervaring met onderhandelingen met gemeenten (is een pré);

 • heeft sterke communicatieve vaardigheden;

 • is in staat om te werken in netwerken en een duurzame relatie op te bouwen met gemeenten;

 • is creativiteit en heeft analytisch vermogen;

 • heeft kennis van wet- en regelgeving;

 • bezit coachende en begeleidende kwaliteiten;

 • is integer, enthousiast, heeft geduld en doorzettingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

 • een goed salaris (FWG55 - CAO VVT);

 • de voordelen van onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals fiets-, MKA regeling Zorg, fitnessregeling en reiskostenvergoeding.

Standplaats

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen