Manager Wijkverpleging (opdracht van ca. 1 jaar) (reactietermijn verstreken)


Organisatie

Wijkverpleging is vandaag de dag niet meer weg te denken in onze maatschappij. Samen met de huisarts zijn zij verantwoordelijk voor de toegang en uitvoering van preventieve programma’s en hoog complexe zorgverlening in wijken, dorpen en stadsdelen aan mensen die een ondersteuningsvraag hebben op het gebied van gezondheid. Mensen worden steeds ouder en wonen langer thuis. Ze komen eerder én met steeds complexere zorgvragen uit het ziekenhuis. Deze mensen vragen ondersteuning om weer zo snel als mogelijk zelfstandig te kunnen zijn of vragen deskundig vakmanschap gericht op herstel en/of revalidatie. Voor deze hoogwaardige professionele ondersteuning kunnen zij een beroep doen op de teams wijkverpleging van onze opdrachtgever. Deze teams wijkverpleging worden ondersteund en gefaciliteerd om de gevraagde deskundige zorgverlening te kunnen uitvoeren. De manager wijkverpleging speelt in deze facilitering een cruciale rol voor de teams wijkverpleging.

Functieomschrijving

Als manager wijkverpleging geef je samen met 4 teamcoaches en 2 vakinhoudelijke gebiedsondersteuners faciliterend leiding aan 25 teams wijkverpleging. Jouw ambitie is om deze teams wijkverpleging zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Bij deze zelfstandigheid hoort de eigen verantwoordelijkheid om de juiste keuzes te kunnen maken, zodat de juiste zorg op het juiste moment kan worden geleverd. Hierbij horen ook duidelijke afspraken over de resultaten die daar vanzelfsprekend bij horen. Je communiceert helder en tijdig en schept de benodigde randvoorwaarden. Dit op basis van vooraf opgestelde doelen en het jaarplan wijkverpleging 2018 - 2019. Hierbij mag jouw inspiratie niet ontbreken!
De manager wijkverpleging ressorteert onder de directeur Wijkverpleging. Je maakt deel uit van het MT Wijkverpleging, samen met drie collega managers wijkverpleging, drie inhoudelijk projectleiders ‘Innovatie en team ondersteuning 1e lijn’.

De functie is voor ca. 1 jaar, voor 28 tot 32 uur per week.

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten

 • Je bent een inspirerende leidinggevende met actuele kennis over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, specifiek aangaande de ontwikkelingen in de 1e lijn en de wijkverpleging in het bijzonder

 • Je bent een communicatief vaardig, mensgericht, je bent er voor jouw medewerkers

 • Je bent een echte verbinder, die op een ondernemende en innovatieve manier (samen)werkt

 • Je bent resultaatgericht

 • Je bent positief ingesteld, hebt humor en je kunt relativeren

 • Je krijgt gemakkelijk goed inzicht in cijfers en beschikt over een goed bedrijfskundig inzicht

 • Je bent proactief in het bewaken van de afspraken en eventuele risico’s

 • Je ziet en anticipeert op kansen en mogelijkheden

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en de samenwerkingspartners.


Wij vragen
 • Een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur HBO V) aangevuld met een bedrijfskundige of bedrijfseconomische studie

 • HBO+ werk- en denkniveau

 • Ruime werkervaring als manager van zelfsturende teams, bij voorkeur op basis van de moderne Socio-technische principes

 • Kennis van de moderne Socio-technische principes

 • De beschikking over de competenties van visie gericht werken, resultaatgericht werken, motiverend leiderschap, werken vanuit conceptueel vermogen en besluitvaardig zijn.

 • Op korte termijn beschikbaar, uiterlijk 1 april starten!

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan, waarin je alle ruimte en ondersteuning krijgt om je je faciliterende management talenten te laten zien. Deze talenten in te zetten binnen een innovatieve organisatie, die middels het leveren van hoogwaardige wijkverpleging van betekenis wil zijn voor mensen met een hoog complexe zorgvraag.

De opdracht kan zowel op interimbasis als middels een tijdelijk loondienstverband worden ingevuld.

Inschaling bij een tijdelijk dienstverband vindt plaats conform cao VVT schaal 65.
Bij invulling op interimbasis wordt het tarief in onderling overleg besproken.

Standplaats

Gelderland

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen