Coachend Leidinggevende Sliedrecht (reactietermijn verstreken)


OrganisatieCoachend Leidinggevende Rivas
Locatie Waerthove, Sliedrecht


Ben jij die leidinggevende met een uitgesproken visie op mensgerichte zorg?
Vind je dat er nog veel te winnen valt in hoe deze zorg wordt vormgegeven?
Dan is Rivas op zoek naar jou!


Wat is Rivas voor organisatie?
Rivas Zorggroep biedt als innovatieve ketenorganisatie kwalitatieve en veilige woon- en verpleeghuiszorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg en jeugdgezondheidszorg in Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Circa 4.500 medewerkers, 94 medisch specialisten en bijna 1.600 vrijwilligers bieden hun bewoners, patiënten en cliënten goed geregelde zorg. Dichtbij volgens een hartelijke, persoonlijke en kleinschalige aanpak. Dit alles vanuit hun passie voor hun cliënten én hun vak vanuit de overtuiging dat zorg mensenwerk is en dus belevings- en mensgericht moet zijn.
De missie van Rivas is de zorg die de cliënt wenst, direct en goed te regelen en de cliënt te helpen gezond te blijven. De vijf waarden binnen Rivas om deze missie te realiseren zijn Veiligheid, Hoffelijkheid, Uitstraling, Plezierig werken en Doelmatigheid en effectiviteit.

Het domein Langdurige zorg omvat alle woon- en verpleeghuiszorg van Rivas Zorggroep. Bij Rivas vinden bewoners een nieuw thuis. Hier gaat het leven zoals de bewoner dat gewend was zoveel mogelijk door. Zorg wordt bij Rivas geboden volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor het denken en handelen van al hun medewerkers. Met Planetree wordt continu gewerkt aan het welzijn van de cliënten en verbetering van de zorg. Rivas wil de zorg steeds veiliger, hoffelijker, toegankelijker, doelmatiger en professioneler maken. Het kwaliteitssysteem JCI helpt hierbij. Rivas heeft als eerste ketenorganisatie wereldwijd het keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen. (www.rivas.nl)

Functieomschrijving

Voor welke locatie word je verantwoordelijk?
In verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. In totaal 180 gerontopsychiatrische bewoners en bewoners met dementie leven in kleine woongroepen. Daarnaast wonen 56 mensen met een lichamelijke beperking in Waerthove. Zij wonen zoveel mogelijk zelfstandig in ruime appartementen. In Waerthove kunnen mensen ook terecht voor zorg in de laatste levensfase en crisisopvang.

Wat word er van je verwacht als leidinggevende?
Als leidinggevende geef je integraal leiding aan teams en samen met nog twee teamleiders zorg en teamleider facilitair ben je verantwoordelijk voor de gehele locatie. Intern leg je verbinding met je collega's Rivas-breed om (keten)zorg op de wensen en behoeften van iedere cliënt te laten aansluiten. Met je team stel je consequent de cliënt centraal, besteed je aandacht aan het creëren en onderhouden van een plezierige en professionele werkomgeving. Je coacht het team naar een cultuur waarin
zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap van de verschillende werkprocessen centraal staan.
In de ontwikkeling van het team ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven en zorg in balans met de zakelijke randvoorwaarden. Je valt hiërarchisch onder de directeur van het Domein Langdurige Zorg.

Wat is je specifieke opdracht?
In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt moet er creatiever gekeken worden naar slimme manieren om samen de zorg te organiseren, maar ook te ontlasten. Behoud van de mensgerichte zorg, werkend vanuit de gewoonten van onze bewoners is en blijft de ambitie van Rivas. Het vasthouden van deze ambitie in tijden van veranderingen is al een stevige taak. Samen met familie en vrijwilligers verder verbeteren en vernieuwen is belangrijk onderdeel van de opdracht.

Functie-eisen

Wie ben je?
Je bent een manager met vele talenten en ondersteunt de Planetree-principes. Je kunt goed luisteren en je inleven. Je voelt je verantwoordelijk en bent goed in staat te relativeren. Omdat je als leidinggevende van deze locatie zelfstandig te werk gaat, is het belangrijk dat je creatief, flexibel, initiatiefrijk en vasthoudend ingesteld bent. Je bent een krachtig en besluitvaardig leider die de externe veranderingen weet te vertalen en een plek te geven in de organisatie.
Daarnaast ben je iemand die in staat is om te werken in netwerken en een duurzame relatie weet op te bouwen met mensen en organisaties in de nabije omgeving. Je bent een boegbeeld, communicatief, zichtbaar en toegankelijk voor een ieder. Je geeft vertrouwen, verbindt en sluit goed aan bij het organisatie-ontwikkelingsproces en vertoont hierin voorbeeldgedrag.
Ook ben je gewend te communiceren met verschillende doelgroepen en je laat je niet snel van je stuk brengen. Je hebt een uitstekend cijfermatig inzicht en werkt op minimaal HBO niveau. Je hebt een zorgachtergrond en kennis van wet- en regelgeving. Ook heb je al meerdere jaren werkervaring opgedaan als leidinggevende in de zorg, bij voorkeur in de VVT.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt Rivas jou?
Bij Rivas kun je rekenen op goede, algemene en secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze leidinggevende functie wordt gewaardeerd volgens de CAO VVT, afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring. Je bouwt automatisch pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ook is het mogelijk je (en jouw gezin) via Rivas Zorggroep collectief te verzekeren voor ziektekosten. Daarnaast kun je gebruik maken van de werkkostenregeling. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen. Onder bepaalde voorwaarden kun je een gedeelte van je brutosalaris, vakantie-uren, vakantiegeld of eindejaarsuitkering gebruiken. In ruil daarvoor kun je bijvoorbeeld voordelig een fiets, laptop of telefoon kopen, je pensioen aanvullen of extra reiskosten compenseren.

Standplaats

Sliedrecht

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen