Loopbaan- & talentmanagement

 
Movimento wil leiders in de zorg of high potentials in beweging brengen om hun talenten (opnieuw) te ontdekken en zich bewust te worden van de context waarbinnen ze hun talenten het beste tot uiting kunnen laten komen. Via loopbaancoaching helpt Movimento mensen om richting te geven bij een volgende stap in de loopbaan of om het tevredenheidsgevoel over de huidige baan te vergroten.
 
Vragen die centraal staan tijdens het loopbaantraject zijn: Wie ben ik? Wat motiveert mij? Wat heb ik nodig en wat geeft me energie? Welke (werk)waarden zijn voor mij belangrijk? Wat zijn mijn dromen en verlangens? Wat zijn toekomstscenario's en hoe leg ik het vast in een concreet actieplan?

Aanvullend aan de coaching kunnen enkele job-marketing gesprekken worden gevoerd. Afhankelijk van de individuele behoefte kunnen in deze gesprekken verschillende thema's centraal staan, zoals: sollicitatietraining, netwerktraining, presentatieadviezen en coaching bij een nieuwe start.
 
De loopbaancoaches van Movimento zijn lid van de Noloc, de vereniging van loopbaanprofessionals, en werken volgens de gedragscode voor goed loopbaanadvies.
 
Regelmatig organiseert Movimento bijeenkomsten om leiders in de zorg bij elkaar te brengen om persoonlijke ervaringen te delen rondom keuzes in hun eigen loopbaan. Movimento wil met deze verbinding en verdieping een bijdrage leveren om mensen tot bloei te laten komen van mensen en daarmee hun succes te vergroten.