Teamleider forensische zorg ad interim


Organisatie

Onze opdrachtgever is een GGZ instelling in Zuid Holland

Functieomschrijving

Je stuurt in deze functie 4 teams aan (ca. 40 m/v). De teams hebben ieder een eigen verantwoordelijkheidsgebied (toezicht, advies, gedragsinterventie en werkstraf) kennen een hoge mate van zelfstandigheid, nemen autonoom beslissingen en worden ondersteund door een goed management informatie systeem. Ze functioneren als ‘een goed lopende machine’, waardoor er geen grote veranderopdracht ligt.

Opdrachtinhoud

  • Intern, naar de teams toe, heb je de rol van coach en help je jouw medewerkers in besluitvorming, als zij daarom vragen en zorg je dat ze in hun kracht blijven. Op die manier zorg je ervoor dat de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen worden gehaald.

  • Externe taken zijn ook belangrijk. Contacten in de keten met OM, reclassering, Leger des Heils, politie, gevangenis etc. Hier spelen thema’s als instroom, beleid en elektronische beveiliging. Je weet in deze samenwerking de juiste balans te behouden tussen gezamenlijke belangen en die van de eigen organisatie.

De verdeling intern-extern is ca. 50-50.
Je werkt samen met een collega teamleider die ook 4 teams aanstuurt en legt verantwoording af aan de manager zorg.

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten die voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Ervaring als teamleider in de GGZ/maatschappelijke dienstverlening;

  • Forensische ervaring is een pre. De cliëntpopulatie is een psychiatrische populatie binnen justitieel kader. Je moet snappen wat dat betekent voor de medewerkers en hun (gevoel van) veiligheid;

  • Oog voor de mens en zijn/haar talenten;

  • Verbindend en inspirerend en ruimte gevend;

  • Duidelijk, daadkrachtig;

  • Humor en relativeringsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Inzet: vier dagen per week, per 1 augustus a.s.
Duur: Circa 4 maanden, danwel totdat vaste teamleider is geworven en start.

Ook kandidaten die in een dienstverband willen werken en/of de functie ook voor vast willen invullen worden uitgenodigd te reageren.

Standplaats

Zuid Holland

Solliciteren

Bij interesse ontvangen wij graag je actuele CV met bondige motivatie, uiterlijkdonderdag 20 juli 12.00 uur, via de sollicitatieknop hieronder.

Klik hier om te solliciteren

Delen