Coachend Leidinggevende bij Bartiméus (reactietermijn verstreken)


OrganisatieWe zoeken een coachend leidinggevende die de sector dienstverlening in deze transitie leiden. de coachend leidinggevende krijgt verantwoordelijkheid over regionoordwest en midden. Standplaats is Zeist (hoofdkantoor) en in de regio.

Bartiméus is het expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking. Dagelijks helpen zo’n 1500 deskundige medewerkers en ruim 900 vrijwilligers samen meer dan 10.000 cliënten hun leven zo zelfstandig mogelijk in te richten. Bartiméus wil zich de komende jaren sterker profileren als zorg- en kennisorganisatie.

Sector Dienstverlening
De sector Dienstverlening (160 mw.) zet expertise en revalidatie landelijk in zodat slechtziende en blinde kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, wonen, leren en werken. Naast diagnostiek en advies biedt de sector interventies die zich richten op het leren omgaan met en compenseren van de visuele beperking. Tevens is Dienstverlening actief in het uitvoeren van wetenschappelijke onderzoekstrajecten en participeren in onderzoek van diverse universiteiten ten behoeve van de doelgroep. Van de diensten wordt 60% in samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties aangeboden. Dienstverlening werkt toe naar een landelijk aanbod van ambulante diensten. Medezeggenschap van cliënten krijgt onder meer vorm door adviezen over zowel inhoudelijke als strategische vraagstukken.
Sector Dienstverlening bestaat uit de regio's Zuid, West, Noord en Oost

Functieomschrijving

Je durft de uitdaging aan om als coachend leidinggevende de multidisciplinaire teams bij het behalen van alle teamdoelstellingen te coachen. Je stimuleert en inspireert je team tot ondernemerschap door te sturen op ambitieuze en realistische teamdoelstellingen. Je zet hierbij in op het zelf organiserend vermogen van de teams en stelt samen alles in het werk om dit vermogen op een steeds hoger niveau te tillen. Je bent verantwoordelijk voor een deel van de activiteiten van je eigen teams én voelt je verantwoordelijk voor de ambitie van de sector en organisatie als geheel. Je faciliteert het permanent ontwikkelen, toepassen, evalueren en in- en extern beschikbaar stellen van kennis en expertise. Elke klant ervaart in de revalidatie en begeleiding het gevoel van meerwaarde op kennis, vaardigheid en bejegening. Dit vereist een uitstekende onderlinge samenwerking met je eigen teams, met de andere teams en met directe collega’s.

Wat laat je zien?
Je beschikt over een groot inlevingsvermogen in mensen en luistert goed naar cliënten en medewerkers. Met volle focus op het team-, sector en organisatieresultaat is je rol uitdagend, dynamisch en zeer afwisselend. Je realiseert hierbij een optimaal evenwicht tussen een goed leven voor mensen met een visuele beperking, mooi werk voor de medewerkers en een gezonde bedrijfsvoering; je verbindt inhoud en bedrijfsvoering. Je hebt het in je om mensen te inspireren en aan je te binden, te betrekken bij het behalen van de teamdoelstellingen en waar nodig doortastend bij te sturen indien de focus hierop afwijkt. Je bent overtuigd van de kracht van coachend leiderschap en geniet van het succes van het collectief en co-creatie. Je bent toegankelijk en stelt vertrouwen in de medewerkers. Samen met het team registreer en analyseer je de teamresultaten die gemeten worden aan de hand van KPI's en stuur je planmatig bij indien ze afwijken van de geformuleerde doelstellingen. Bartiméus hecht veel waarde aan eigen inzicht en initiatief in het behalen van resultaten. Je krijgt de ruimte om daar zelf invulling aan te geven.

Functie-eisen

  • Aantoonbare recente ervaring in coachend leiderschap; bijvoorkeur in de zorg. Inspirerend teamplayer en bevlogen coachend leider;

  • Ervaren in veranderingsprocessen en in staat nieuwe ontwikkelingen vorm te geven, te implementeren en te borgen;

  • hbo+/ wo werk- en denkniveau;

  • Lef, ondernemerschap en proactief;

  • Luistervaardig, in staat tot de goede dialoog en het stellen van de juiste vragen;

  • Focus op team- sector- en organisatieresultaat, waarbij er een balans is in de verdeling en aandacht voor zowel de bedrijfsmatige als de menselijke kant is;

  • Dichtbij de teams; makkelijk benaderbaar en flexibel;

Arbeidsvoorwaarden

De functie Coachend Leidinggevende is gewaardeerd in FWG 65 CAO Gehandicaptenzorg (€ 3372 – € 5096). De functie is voor 32-36 uur. Er wordt een jaarcontract geboden met uitzicht op een vast dienstverband na een jaar.

Bartimeus wil de arbeidsparticipatie van mensen met visuele beperking bevorderen, en nodigt hen dan ook van harte uit te solliciteren.

Standplaats

Standplaats is regio, hoofdkantoor Zeist

Solliciteren

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Delen